Sport

Tidligere toppfotballspiller tiltalt for vold: – Han beklager sterkt det som skjedde

En tidligere norsk toppfotballspiller må møte i retten i august – tiltalt for å ha slått en person i ansiktet flere ganger og tatt kvelertak på vedkommende. Han nekter straffskyld.

FORSVARER TILTALTE: Advokat Ketil Magnus Berg, her avbildet i 2006.
  • Joachim Baardsen, VG
Aftenposten samarbeider med VG-sporten. Derfor får du som Aftenposten-leser også artikler og tjenester som er laget av VG.

Romerikes Blad omtalte saken tirsdag. Ifølge avisen beskrives hendelsen mannen i 30-årene er tiltalt for slik:

«Lørdag 3. mars 2018 kort tid før kl. 02.30 på Shell bensinstasjon (...) tok han kvelertak, og/eller slo NN (fornærmede, journ.anm.) gjentatte ganger i ansiktet med knyttet neve. Som følge av voldsutøvelsen ble han påført brudd i nesen og sår på overleppen.»

Sammen med en mann i 20-årene er den tidligere idrettsutøveren tiltalt for kroppsskade eller medvirkning til kroppsskade etter straffelovens paragraf 273. Strafferammen er seks års fengsel.

– Min klient erkjenner ikke straffskyld. Han beklager sterkt det som skjedde, og skulle svært gjerne vært denne saken foruten. Han mener imidlertid at det var fornærmedes opptreden som utløste hendelsen, og opptakten vil stå sentralt når saken skal behandles i retten, sier advokat Ketil Magnus Berg til VG.

Han er forsvarer for den tidligere toppidrettsutøveren.

Politiadvokat Sofie Beate Wirum Sæter uttaler til RB at hun ikke kan kommentere saken på nåværende tidspunkt. Påtalemyndigheten tok ut tiltale i 2019, men saken ble senere utsatt. Nå er den altså berammet i august.

– Min klient håper å kunne skvære opp med fornærmede, og han ser frem til å kunne legge denne gamle saken bak seg, sier advokat Berg til VG.

Pål Øivind Tjernshaugen er forsvarer for den medtiltalte mannen i 20-årene. Advokaten opplyser til VG onsdag formiddag at han ikke kan uttale seg om saken.

Les mer om

  1. Sport
  2. Krim