Sport

Casper Ruud tapte drama i Paris: – Ikke god nok innendørs

(Casper Ruud-Ugo Humbert 6–4, 2–6, 6–7) Casper Ruud (21) tapte en dramatisk 1. runde-kamp i Paris Masters mot rivalen Ugo Humbert (22). Dette er tredje gang på rad det blir exit i åpningsrunden av en turnering.

FIGHTING FACE: Casper Ruud i aksjon mot Ugo Humbert mandag. Foto: FRANCK FIFE / AFP

  • Ole Kristian Strøm, VG
Aftenposten samarbeider med VG-sporten. Derfor får du som Aftenposten-leser også artikler og tjenester som er laget av VG.

– Nervene spilte Casper et puss, mente Eurosport-kommentator Sverre Krogh Sundbø etter at nordmannen hadde vært sjanseløs i tie-break i avgjørende sett.

– Casper lukter på seieren mot en veldig god innendørsspiller. Ja, han er skuffet, men det er også en del bra, fastslo pappa Christian Ruud til Eurosport.

– Forehand var det største problemet i dag. Rett og slett fordi han har litt dårlig tid, og ikke er helt komfortabel med det innendørs, sa faren.

– Caspers forehand er veldig god på grus, men ikke god nok innendørs ennå.

Christian Ruud regner med at dette var sønnens siste single-kamp i 2020.

– Han er påmeldt også i Sofia, men kanskje er det bedre å komme hjem og lade til neste sesong. Og få en kjempestart på 2021-sesongen.

Nordmannen er ranket som nummer 27 i verden, mens Humbert er nummer 34 på siste ATP-ranking.

– Det var for mange feil av Casper, mente Øivind Sørvald, sportssjef i tennisforbundet, på Eurosport-sendingen.

– Jeg er ganske sikker på at Casper tenker at «dette kunne jeg ha vunnet».

Det var to meget spennende unge tennisspillere som møttes i Paris mandag. Venstrehendte Humbert er, som Ruud, 1998-modell.

Les også

Casper Ruud tapte for italiensk 19-åring – ute av Vienna Open

– 6–7 i avgjørende sett for en så god hardcourt-spiller er sterkt, mente Eurosport-eksperten Ola Bentzen.

Humbert vant nylig en turnering i Antwerpen og er i slag - men måtte gi tapt i et merkverdig første sett:

Etter at begge vant sin første serve, slet Ruud kraftig med å holde sin andre serve. Etter et game som varte drøy syv minutter klarte han å dra det i land til 2–1.

Ruud kom under 0–30 i alle sine tre første server, men kom hver gang tilbake - og ledet dermed 3–2. Og han gjorde det for fjerde gang i sin femte serve - og ledet altså 5–4.

Så, da det gjaldt som mest, brøt Ruud og vant første sett med 6–4.

Ugo Humbert brøt Ruuds andre serve i andre sett, servet veldig bra og brøt også Ruuds fjerde serve (etter dobbeltfeil av nordmannen på den siste ballen). Humbert servet så inn 6–2.

– Det er bra spill fra Ugo Humbert, fastslo Eurosport-kommentator Sundbø.

Men Ruud hevet seg i det avgjørende settet og holdt serven sin relativt greit.

– Casper hang litt mot tauene i det andre settet, men det er imponerende hvordan han har klart å komme tilbake, mente Sverre Krogh Sundbø.

Nok en gang fikk Ruud betalt for at han er godt trent, og han gikk i ledelsen 5–4. Men i motsetning til det første settet, falt ikke Humbert gjennom på sin femte serve. Begge vant alle servene sine, og det ble tie-brake.

Ruud gjorde en dobbeltfeil som sendte Humbert i ledelsen 1–0. Men så gjorde også franskmannen dobbeltfeil: 1–1. Men så tapte Ruud sine to neste server, og Humbert ledet plutselig 4–1 før sine egne server. Dermed var det i realiteten avgjort.

I september - på grus i Hamburg - klarte Ruud å slå Humbert.

Turneringen i Paris går på en relativt treg hardcourt-bane. Vinneren av oppgjøret møter Stefanos Tsitsipas (22) i annen runde. Grekeren er annenseedet i turneringen. Spanske Rafael Nadal er toppseedet.

Les mer om

  1. Tennis
  2. Casper Ruud