«Iskrigerne» er tilbake: – Det ser jævlig bra ut

Serien om Vålerenga ishockeyklubb skapte overskrifter og lagde show sist den var på skjermen. Nå er en gamle og nye profiler tilbake på TV 2.

  • Vegard Aulstad, VG

Nakenhet, garderobeprat, trenerfrustrasjon, fødsler, humor og humør var stikkordene sist Vålerenga ishockey ble portrettert i realityserien «Iskrigerne» fra 2014 til 2017. Etter noen års hvile er serien nå tilbake etter at et kamerateam har fulgt laget de siste åtte månedene.

– Vi flyttet ut av vår gamle hjemmebane Jordal Amfi i sesong 4 og sa der at vi trodde vi skulle være borte 18 måneder, det ble til fire år. Så i sesong 5 får publikum være med da vi flyttet inn i vår nye storstue og hall, sier Glenn Jensen.

Han gikk i forrige periode fra å være reservekeeper til TV-profil og etter hvert markedssjef i klubben, som han har vært de siste årene. Han hadde håpet kameraene skulle få fanget klubbens jakt på et NM-gull denne sesongen, og det til og med i en fullsatt hall, men slik gikk det ikke.

HER ER DE: Iskrigerne er tilbake på skjermen i «lik drakt» som i de foregående sesongene. F.v. Jørgen Karterud, Roy Johansen (trener), Glenn Jensen, Jonas Oppøyen, Espen «Shampo» Knutsen, Tobias Lindström og Martin Røymark.

Hockeysesongen ble nedstengt på nyåret og avsluttet grunnet coronapandemien. Dermed får seerne innsikt i hvordan en klubb blir drevet under den spesielle situasjonen.

– For å holde moralen oppe gjennom en tøff sesong så har vi forsøkt litt andre aktiviteter, sier Jensen.

Han lover gjensyn med den cola-slukende materialforvalteren Roar, tidligere klubbdirektør Jan-Tore Kjær (nå styreleder i klubben), kokken «Raggen» og spillere som Jonas Oppøyen og tidligere trener, nå mediesjef, Espen «Shampo» Knutsen.

– Det er en herlig gjeng, og vi er fortsatt Vålerenga selv om folk har kommet og gått. Han tror Jørgen Karterud og Martin Røymark får mye skjermtid av spillerne denne gangen.

Ny profil

Karterud selv er svært spent. Han var unggutt og «junior» i laget sist serien gikk, men vet han selv får en mer fremtredende rolle nå.

– Jeg holdt meg litt bak i kulissene før i tiden, men nå frykter jeg at jeg blir en av profilene, ler han.

– Jeg har bydd på meg selv i åtte måneder og brettet ut om alt mulig rart. Det blir veldig ekte, sier 26-åringen.

Han er nå i Danmark på landslagssamling med det norske VM-laget, men har rukket å få en sniktitt på serien.

– Det vi har fått sett av noen episoder har sett jævlig bra ut. Jeg grugleder meg til premieren.

Se opp for «direktøren»

– Hva kan folk glede seg til?

– Fordi det har vært stengt ishall har vi vært kreative. Vi har sovet ute i mange minusgrader i telt, vært på vinsmaking hos Kjær og hoppet i strikk.

– «Cola-Roar» var blant dem som ble populære hos folket sist, er det noen nye profiler utenfor isen i emning?

– Jeg tipper den nye nå blir Pål Svendsen som jobber i støtteapparatet. Han er en altmuligmann for oss og blir nok en ordentlig profil. Han kaller seg selv for «direktøren». Han kommer man til å le av.

– Kameraene var med på «alt», sier du. Går det egentlig noen grense?

– Grensen går ved privat dating, sier Karterud og flirer.

Premieren på «Iskrigerne» kan du se på TV 2 mandag 26. april.

Her er Karterud i VGs hockeydokumentar: Hockeygutta – Oss mot verdensstjernene: