Hynne nummer to i Roma etter drømmeuke: – Det er dette hun kommer til å møte i mesterskap

Hedda Hynne klarte ikke å kopiere fantomløpet fra tidligere i uken, men ble nummer to under Diamond League-stevnet i Roma torsdag kveld.

Hedda Hynne ble nummer to i Roma.

Hedda Hynne stilte til start på 800 meter under Diamond League-stevnet i Roma i visshet om at ingen i verden har løpt fortere enn henne på distansen i år. Da var det ikke så rart at den vanligvis så blide 30-åringen smilte til kameraet da det passerte henne før start.

Farten var aldri høy nok til at Hynnes årsbeste var truet. Dermed fikk hun i større grad testet seg på et taktisk løpsopplegg. Inn på oppløpet var Hynne nummer tre. Der passerte hun Laura Muir, men britens landskvinne Jemma Reekie ble for sterk for Hynne og vant.

Hynne løp inn på tiden 2.00.24, drøye to sekunder bak hennes egen norgesrekord på 1.58,10, som bare har rukket å bli to dager gammel.

– Jeg synes Hedda holder det gående bra her. Dette er situasjoner som Hedda må takle, for det er dette hun kommer til å møte i et mesterskap. Hun gjør et nytt kjempeløp, og det på tampen av en uke hvor hun har gjort veldig gode løp, kommenterte NRKs friidrettsekspert og olympisk mester på distansen, Vebjørn Rodal.

Hynne var selv brukbart fornøyd med det hun presterte.

– Planen var at dette skulle bli en form for mesterskapstrening, men jeg hadde reisedag i hele går, så jeg er brukbart fornøyd. Det er kjempegode jenter jeg løper med, sier Hynne til NRK etter løpet.

Les også

Smadret brorens rekord med nytt fantomløp: Nå er Jakob Ingebrigtsen med i et eksklusivt selskap

Har løpt seg inn i verdenseliten

Hynne har, som Karsten Warholm og Jakob Ingebrigtsen, tatt nye steg som friidrettsutøver i år. Denne høsten har hun har løpt seg inn i verdenseliten. Tjalve-løperen omtales nå som en medaljekandidat før et utsatt OL etter planen skal arrangeres i Tokyo neste sommer.

Det er ikke så rart, for september har virkelig vært Hynnes måned. Først løp hun inn til 1.59,15 under et stevne i Italia, og slettet med det Ingvill Måkestad Bovims ti år gamle norgesrekord på 1.59,82. Tirsdag satte hun ny årsbeste i verden med over et halvt sekunds margin da hun leverte et superløp i Sveits, der hun løp på 1.58,10.

30-åringen er ikke overrasket over sin egen fremgang.

– Vi tror jeg var god for noe lignende i fjor, og så har jeg kanskje tatt to steg i ett nå, men jeg føler meg veldig komfortabel med det. Det har vært klart for meg lenge, men nå er det klart for alle andre også at jeg kommer til å være der. Jeg har lyst til å prestere internasjonalt for Norge. Det tror jeg vi kan si jeg begynner å gjøre nå, sier Hynne.

Les også

Warholm leverte karrierens tredje raskeste løp

Fredag slutter Hynne seg til resten av Tjalve-troppen som skal delta i NM i Bergen. Da skal rekorden hun satte i løpet i Sveits feires.