Sport

I fjor måtte de avlyse. I år går Stoltzekleiven opp som planlagt.

Her får du full oversikt over kommende mosjonsløp i Bergen og omegn.

Stian Øvergaard Aarvik vant Stoltzekleiven Opp i 2019 med tiden 7:46.
 • Ingvild Lygren

Stoltzekleiven Opp er blitt arrangert hvert år siden oppstarten i 1979, men i fjor måtte det tradisjonsrike motbakkeløpet avlyse på grunn av koronapandemien.

Nå er løpsleder Carl Eilert Macody Lund glad for å kunne komme med en gladnyhet. I år går løpet av stabelen 24. og 25. september som normalt.

– Jeg tror folk er sultne nå, både på å være med på mosjonsarrangementer, men også andre sosiale ting. Vi har tro på at dette blir et skikkelig høydepunkt.

 • Se stor oversikt over sommeren og høstens mosjonsløp i Vestland lenger ned i saken.

Håper på flere tusen deltakere

Påmeldingen starter i august. I et normalt år samler Stoltzekleiven Opp rundt 5000 deltakere fordelt på to dager.

Lund håper på tilnærmet normalt antall deltakere også i år, men sier dette avhenger av smittevernreglene i september.

Carl Eilert Macody Lund er løpsleder for Stoltzekleiven Opp. – Vår oppfatning er at interessen er enorm, sier han.

Han forteller at han er veldig spent på hvor mange som melder seg på i år.

– Vi håper å skape et arrangement som er like bra som de vi har hatt tidligere, og håper inderlig ikke at vi har mistet entusiastiske deltakere.

– Utfordrende

Knarvikmila, som har 40-års jubileum i år, var et av få mosjonsløp som ble arrangert i fjor. Da var det bare fem og ti kilometer, samt stafett som sto på programmet.

I år håper arrangøren at familiearrangementet blir mer som vi kjenner det fra tidligere år med flere ulike distanser, barneløp, messer og konserter.

– Vi satser på å arrangere full rulle, men har skjøvet litt på markedsføringen for å vente til folk har kommet litt ut av pandemi-modus, sier daglig leder Trond Andal i Knarvikmila.

Han overtok sjefsansvaret for Knarvikmila i fjor, og forklarer at det er utfordrende å planlegge og arrangere et idrettsarrangement slik samfunnet er nå.

– Folk ønsker at det skal skje noe her ute og vi forsøker så langt det er mulig å få det til. Men det er utfordrende, sier han.

Slik så det ut ved startstreken av Knarvikmila i 2015.

Knarvikmila starter med Knarvik Xtreme fredag 3. september og avsluttes søndag med barneløpene minimila og knøttemila.

I 2019 deltok nærmere 8000. Så langt er interessen langt unna et vanlig år, men Andal tror og håper flere melder seg utover sensommeren.

Viktig for folkehelsen

Til tross for at det er krevende å arrangere mosjonsløp og banestevner grunnet smittevernrestriksjonene, er det stor aktivitet utover sensommeren og høsten.

På sensommeren arrangeres det ulike løp og stevner omtrent hver helg.

Daglig leder Eddie M. Ebbesvik i Hordaland friidrettskrets sier at aktiviteten er viktig for folkehelsen.

– Det betyr veldig mye at folk har noe å trene mot, men det er mye vanskeligere for arrangørene nå enn før pandemien. Likevel krummer de nakken og gjennomfører etter beste evne og innenfor smittevernreglene. Det er prisverdig, sier han.

BT RETTER: I oversikten BT har fått fra Hordaland Friidrettskrets stod det at NM i Terrengløp er fra 11.og 12. september. Løpet er flyttet til 2. og 3. oktober. Rettelsen ble gjort 28.06.2021, kl. 12.30.

Mest lest akkurat nå

 1. 1
  MENINGER
  Publisert:

  Helter som reiser seg, rører oss alle

 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5