Dommer ut med skade i toppkamp

(Stavanger Oilers – Stjernen 2–1 etter spilleforlengelse) Stavanger Oilers skaffet seg en luke i Fjordkraft-ligaen, men det var dommer Tor Olav Johnsens krasj med Stjernen-keeper Jørgen Hanneborg som skapte overskrifter.

Hendelsen skjedde med drøyt fem minutter igjen av den andre perioden. Dommerveteran Johnsen rygget bakover mens Dan Kissel var på vei frem på venstresiden.

Idet dommeren snudde seg, var han helt inne i målgården og krasjet med Stjernen-keeper Jørgen Hanneborg.

– Det er en helt absurd situasjon. Hva i alle dager er det som skjer der, sa TV 2-kommentator Ruben Smith om kollisjonen.

Dommeren ble hjulpet ut av banen og var tilsynelatende groggy.

Klubblege i Stavanger Oilers, Morten Munkvik, sier til VG, at han så at dommeren plutselig kolliderte med keeperen. Stavanger Oilers fysioterapeut løp ut på isen, og gjorde Munkvik oppmerksom på at problemene til Johnsen trolig startet før selve krasjen.

– Jeg kan ikke si så mye, men vi fikk utelukket at det var noe alvorlig. Det er klarert ut, og han reiser hjem i morgen, sier Munkvik til VG.

– Det er ingenting som tyder på at dette var en alvorlig hendelse, men det var nok til å sjekke det ut. Jeg var utrygg på hva det var, så derfor ville jeg ikke at han skulle ut på isen igjen, sier Munkvik.

VG siterte først Stavanger Aftenblad på at Johnsen ble kjørt til sykehus etter hendelsen, men Munkvik opplyser at dommeren ikke ble fraktet til sykehus. Han fikk bistand fra en ambulanse, og skal ifølge legen ha det bra.

55 år gamle Johnsen er den mest erfarne dommeren i Norge. Han har vært aktiv som dommer siden midten av 80-tallet.

HJEMMESEIER: Stavanger Oilers jubler etter å ha slått Stjernen etter spilleforlengelse i DNB Arena.

Kampen ble som følge av Johnsens skade fullført med én hoveddommer. Da Johnsen først ble skadet, ledet Stavanger Oilers 1–0 etter en scoring fra Dan Kissel i den første perioden.

Stjernen-keeper Hanneborg holdt bortelaget inne i kampen, men måtte se pucken gli i mål syv minutter før slutt. Etter en sjekk av videobildene, ble imidlertid scoringen annullert. Dermed levde spenningen for fullt inn i avslutningsminuttene og fem minutter før slutt utlignet Artur Niskakangas for Stjernen.

I spilleforlengelsen hadde begge lag gode sjanser, men det var igjen Jarrett Burton som ble den store helten for hjemmelaget Drøyt fire minutter ut i spilleforlengelsen satte han inn den avgjørende scoringen, som gjør at Oilers nå er to poeng foran Stjernen i Fjordkraft-ligaen. Stavanger-laget har én kamp mindre spilt.

SCORET: Dan Kissel (nærmest kamera) scoret kampens første mål.

I den andre kampen som ble spilt tirsdag kveld vant Ringerike Panthers 3–0 hjemme mot Storhamar. Dermed holder Storhamar seg på syvendeplass, men har nå bare fem poeng ned til Ringerike Panthers på plassen bak.