Sport

Kneskadet Birk Ruud reiser hjem fra USA – ingen fare for OL

Norges gullhåp Birk Ruud (21) understreker at han ikke risikerer å miste OL etter at han pådro seg en vridning i kneet foran Big Air-finalen USA sist helg og nå reiser hjem til Norge for å ta det med ro sammen med familien til over jul.

LITEN SKADE: Birk Ruud (21) er en av Norges største gullhåp foran OL i Beijing om snaut to måneder.
  • Øystein Jarlsbo, VG
Aftenposten samarbeider med VG-sporten. Derfor får du som Aftenposten-leser også artikler og tjenester som er laget av VG.

– Nei, det er ingen fare når det gjelder OL. Det er betryggende, bekrefter han overfor VG.

Freeski-kjører - og 71 grader nord-deltager - Birk Ruud er gullkandidat i slopestyle og Big Air foran Beijing-OL om snaut to måneder. Det var han også i verdenscupen i Big Air i Steamboat lørdag for fire dager siden. Under treningen før finalen pådro han seg imidlertid en vridning i kneet. Han vil ikke gå i detalj når det gjelder den, utover at han omtaler det som en «tweek», altså en vridning.

– Dårlig fart. Jeg sto på ski etterpå, men ville ikke ta unødvendig risiko ved å kjøre finalen, sier han om årsaken til det han også beskriver som en liten kneskade under trening.

Neste konkurranse for Norges beste freeski-kjørere er Dew Tour i Copper Mountain i Colorado 16. til 19. desember. Det skjer uten Birk Ruuds tilstedeværelse. Han reiser hjem til Norge fra USA om et par dager.

– Jeg drar hjem for å slappe av med familien et par uker. Det har ingen hast, det blir bra etter det, sier han med tanke på tiden som gjenstår til OL i februar.

Planen hans er å kjøre neste konkurranse i Mammoth Mountain i USA 6.-9. januar (slopestyle) eller Font Romeu i Frankrike 14.-16. januar (slopestyle).

– Men hovedfokus er X Games og OL, sier han.

X Games i Aspen avvikles 21. til 23. januar. Derfra reiser de norske freeski-kjørerne og snowboarderne til Beijing. OL-starten for Birk Ruud er Big Air-kvalifisering 7. februar.

Ps! Johanne Killi (24) tok 3. plass i kvinnenes Big Air-konkurranse i Steamboat sist helg. Tormod Frostad (19) tok 5. plass blant herrene, som er hans beste resultat i karrieren. Christian Nummedal (26) ble nummer ni. Birk Ruud kom offisielt på 10. plass, selv om han sto over finalen.

Les mer om

  1. Vintersport
  2. Birk Ruud
  3. Big Air
  4. X Games