Tom Brady annonserer at han legger opp: – Denne gangen er det for godt

Nøyaktig ett år etter at det først ble «bekreftet» at Tom Brady (44) legger opp, kommer han med en kunngjøring: Nå er det slutt.

LEGENDARISK KARRIERE: Tom Brady har flest Super Bowl-triumfer i NFL-historien.

I en video på Twitter takker NFL-legenden for seg. Han har før gjort retur fra «pensjonisttilværelsen».

– Denne gangen er det for godt, sier han i videoen.

Det er nøyaktig 365 dager siden Tom Brady i februar i fjor meldte i sosiale medier at han hadde bestemt seg for å legge opp etter 22 sesonger på toppnivå. To uker senere kom kontrabeskjeden.

– De siste to månedene har jeg innsett at plassen min fortsatt er på banen og ikke på tribunen. Den tiden kommer. Men det er ikke nå, skrev han selv Twitter.

Brady spilte sist for Tampa Bay Buccaneers og har vunnet Super Bowl syv ganger, seks ganger med New England Patriots og én med Buccaneers.

Brady annonserte etter forrige sesong at han ville gi seg, men bare noen måneder senere kom han tilbake til idretten.

Etter årets sesong er det definitivt slutt, sier han i en videomelding på Twitter.

Brady klarte ikke å nå Super Bowl i sin siste sesong som NFL-spiller. I år er det Philadelphia Eagles og Kansas City Chiefs som møtes i finalen.

VG+ Sport sender Super Bowl, som braker løs søndag kveld 12. februar og gjennom natt til mandag.

Tom Brady startet NFL-karrieren i New England Patriots som valgte den litt spinkle, uatletiske quarterbacken med det 199.-valget i NFL-draften.

Allerede i sitt andre år måtte Brady i aksjon på grunn av en skade på stjernen Drew Bledsoe. Brady så seg ikke tilbake og tok Patriots hele veien til klubbens første Super Bowl-triumf i 2002. Flere skulle det bli: Brady vant Super Bowl med Patriots i 2004, 2005, 2015, 2017 og 2019.

Sjokket var stort da han i 2020 valgte å bryte med Boston-klubben for å flytte til Florida og spille for Tampa Bay Buccaneers. Der klarte han mesterverket å vinne Super Bowl i sin første sesong, som 43-åring.

De fleste holder ham dermed som tidenes NFL-spiller.

De to siste sesongene ble ikke like imponerende, og Brady holder nå det han stadig har lovet i diverse intervjuer: «Jeg skal spille til jeg blir 45».

Nå er den 45 år gamle superstjernen pensjonist – for godt.