Astrid Uhrenholdt Jacobsen holdt tordentale på idrettstinget

Den tidligere skiløperen fikk trampeklapp etter en tordentale på idrettstinget i Bergen.

– Vi trenger tillitsvalgte som bidrar etter de spillereglene som vi alle har blitt enige om, sier IOC-medlemmet - og fastslår at hun ikke har fått noen instruks fra IOC om hva hun skal si.

– Vi har lagt bak oss en periode med mye sport i media. De har i altfor liten grad handlet om de store prestasjonene, sier den tidligere langrennsløperen.

– Utspill fra personer som hevder de sitter med sannheter, har til tider tatt gleden ut av det jeg og vi er så glade i: norsk idrett. Vi trenger ikke flere unyanserte angrep i fora som ikke gir rom for god dialog, sier Uhrenholdt Jacobsen videre.

– Jeg håper at idretten fortsatt vil være en plass der mennesker bryr seg om hverandre på ekte, og ikke bare når det passer.

– Vi skal ikke gi folk med ropert plass på bekostning av dem som har kunnskap. Tålmodig og hardt arbeid skal lønne seg, sier Astrid Uhrenholdt Jacobsen.

Hun har vært i en opphetet debatt de siste ukene rundt spørsmålet om Russlands og Belarus’ deltakelse i internasjonal idrett. Hun ble nylig erstattet av curlingspilleren Magnus Nedregotten (32) som leder av utøverkomiteen i norsk idrett.

Berit Kjøll, som tapte kampen om presidentvervet, var i likhet med Uhrenholdt Jacobsen bekymret for debattklimaet i idretten for tiden.

– Det jeg har opplevd tidligere, har vært som et barneskirenn sammenlignet med det jeg har opplevd det siste halvåret, sa Berit Kjøll.