Dansk ekspert er bekymret for Rune: – Det er noe galt

Trenersituasjonen til Holger Rune (20) får den danske tenniseksperten Peter Bastiansen til å klø seg i hodet. Han frykter at den internasjonale pressen vil flokke seg rundt Rune i Roma.

STJERNE: Holger Rune under Madrid Open.

Holger Runes mangeårige danske trener, Lars Christensen, vil ikke være til stede under Italian Open. Det skriver danske TV 2.

I over en måned har den danske tennisyndlingen spilt kamper i store turneringer uten at Christensen har sittet i trenerboksen – Miami Open var forrige gang treneren var med.

Christensen skulle etter planen vende tilbake til Italian Open i Roma denne uken. Det blir ikke noe av.

– Det er noe galt. Det kan vi godt slå fast. Utenfra er det vanskelig å vite hva problemet er, og hvem det er mellom, men det er ett eller annet som ikke er som det skal, sier Peter Bastiansen til dansk TV 2.

Rune har hatt Christensen som trener siden han var syv år.

– På en side er det selvfølgelig overraskende, men jeg kan også godt forstå det. På ett eller annet tidspunkt må Rune kanskje gå videre. Det kan komme et tidspunkt hvor det er attraktivt med en internasjonal trener med mer erfaring, spekulerer Bastiansen.

Det har ikke kommet noen konkrete uttalelser angående situasjonen fra Rune-leiren. Det mener Bastiansen er uklokt.

– Jeg synes alle fortjener at det kommer en uttalelse. Hvis ikke ender det med at vi bare sitter og gjetter, som vi gjør nå. Den internasjonale pressen kommer til å spørre Holger om dette ved enhver anledning, og det vil vi unngå, sier han.

– Plutselig bruker Rune altfor mye energi på å forholde seg til noe som ikke dreier seg om spillet på tennisbanen. Og det tærer på kreftene. På et tidspunkt vil det få konsekvenser for Rune, påpeker Bastiansen.

Rune er seedet som nummer sju i Roma og spiller sin første kamp fredag.