Sport

Nå har Kristoffs tidligere lagkamerat fått dopingdommen

Luca Paolini var blant Alexander Kristoffs viktigste hjelpere.

FIKK DOMMEN: Luca Paolini er utestengt i 18 måneder. Her fra Gent-Wevelgem i 2015.
  • NTB
  • Daniel Røed-Johansen
    Kommentator, Aftenposten

Luca Paolini (38) er utestengt i 18 måneder etter å ha testet positivt for bruk av kokain.

Det bekrefter Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) i enpressemelding.

Alexander Kristoffs tidligere lagkamerat i Katjusja ble sendt hjem fra Tour de France i fjor etter å ha testet positivt for bruk av kokain.

Les også

Kristoffs tidligere hjelper innrømmer pilleavhengighet

Snakket åpent om pilleavhengighet

I et intervju med den italienske avisen Gazzetta dello Sport i desember fortalte Poalini åpent om at han var avhengig av sovepillene benzodiazepine.

− Verst var det på natten, når benzodiazepinene fikk styrke. Du mister klarheten. Og da kommer det ned til kokain. For meg var uunngåelig, jeg tok det nesten uten å være klar over det, sa Paolini i intervjuet.

Han hevdet at han tok kokain bare én gang.

− Jeg var alene den natten da jeg tok kokain. Jeg kan ikke tilgi meg selv. Jeg er en ektemann og far, en ledende idrettsutøver. Jeg var et eksempel for så mange. Jeg har sviktet en generasjon som trodde på meg. Det er det som gjør vondt, sa Paolini.

Les også

Kristoff-trener: - Dette går inn på meg. Omdømmet er betydelig skadet

Katusja slapp utestengelse

Katjusja har i løpet av under ett år hatt to dopingtilfeller, noe som ifølge reglene til Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) kunne medført utestengelse.

UCI vurderte det imidlertid slik at laget ikke kunne lastes for at én rytter, Luca Paolini, hadde et narkotikaproblem og ble tatt for kokainbruk.

Foreningen for en troverdig sykkelsport (MPCC) ville likevel utestenge Katusja. Da meldte laget seg i stedet ut av foreningen.

— Jeg mener at når du først har blitt medlem, så må du ta konsekvensen når det kommer. For min del mener så hadde det vært bedre om de tok den straffen. Så får man heller revurdere etterpå om man vil være medlem eller ikke. Det blir for teit å si «nå går ting mot oss, da gidder vi ikke være medlem». Da er ikke medlemskapet verdt så mye uansett, så jeg var litt skuffet over den avgjørelsen, uttalte Alexander Kristoff til TV 2. Den nådeløse kulturministeren, Zlatan, Messi og de store avsløringene er blant temaene i denne ferske utgaven av Aftenpodden Sport:

Les også

  1. Kristoff mener Katjusja burde tatt utestengelsen: - Jeg er litt skuffet