Sport

Kristiansander ledet an i norsk sykkeltriumf: - Jeg har ikke sett lignende innsats noen gang

Ny norsk seier i Tour de l'Avenir.

Kristoffer Halvorsen har imponert denne sesongen for Joker Byggtorget.

Kristoffer Halvorsen spurtet inn til seier på 3. etappe i Tour de l'Avenir mandag, mens Amund Grøndahl Jansen beholdt både poeng— og ledertrøya.

Landslagssjef Stig Kristiansen var mektig imponert over måten det norske laget både vant etappen og forsvarte sammenlagtledelsen på.

— Jeg har ikke sett lignende innsats noen gang. De første kilometerne var vi med og markerte samtlige brudd. Deretter har Ole Forfang og Anders Skaarseth kjørt nærmere 170 km partempo. Jeg er mektig imponert over måten de kontrollerte rittet på, sier Kristiansen til sykkelforbundets nettsted.

Les også

Kristoffer fra Gimlekollen kan bli årets sykkeltalent. Det kan gi titusener til KCK

Etter mange bruddforsøk mot slutten av etappen endte det hele opp i en massespurt. Der var Kristoffer Halvorsen sterkest.

— Det er ganske mange proffer og prokontoryttere i feltet, så å vinne i dette selskapet er veldig sterkt. Kristoffer har en stor fremtid foran seg om alt fortsetter å gå hans vei, sier Kristiansen.

Les også

  1. Sørlendinger tror tidligere lagkamerat kan sjokkere

  2. Kristoff om ung sørlending: - Halvorsen kan fort bli bedre enn meg

Amund Grøndahl Jansen leder fortsatt rittet sammenlagt med over ett minutts ledelse til nærmeste konkurrent. Han leder også poengkonkurransen, mens Halvorsen med dagens seier rykket opp på tredjeplass i den konkurransen. Norge leder lagkonkurransen sammenlagt.

Tirsdag står en 16,5 kilometer lang tempoetappe på programmet.

(©NTB)