Sport

Kristoff med tredjeplass i De Panne sammenlagt

Alexander Kristoff leverte en solid innsats med sin tredjeplass i rittet De Panne tredagers. Philippe Gilbert vant sammenlagt.

Alexander Kristoff ble nummer to på nest siste etappe i De Panne tredagers torsdag. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Nordmannen avsluttet tredagersrittet med å bli nummer tre på den avsluttende 14,2 kilometer lange tempoen. Han var to sekunder bak Luke Durbridge og Sylvain Chavanel.

– Jeg hadde ikke trodd jeg skulle kjøre så bra på tempoen, men jeg føler at formen har kommet seg litt, sa Kristoff til TV 2.

Dermed tangerte Kristoff sin beste plassering på den avsluttende tempoet i rittet. Da han vant sammenlagt i 2015 og ble da også nummer tre på tempoetappen.

Likevel lover innsatsen i rittet at han virker å ha storformen inne til søndagens store prøve, Ronde van Vlaanderen.

Les også

Kristoff med spurtseier etter å ha endret plan på oppløpet

Opp igjen

Marcel Kittel vant den nest sist etappen etter å ha kommet tilbake etter en velt i rittets sluttfase og vant spurten foran Kristoff.

Nordmannen satt godt plassert i jakten på sin annen etappeseier på rad, men måtte se seg slått med en sykkellengde av den sterke tyskeren.

– Marcel var nok veldig lysten på revansj fra i går, og i dag var han sterkere enn meg. Jeg prøvde alt jeg kunne, men greide ikke å svare, sa Kristoff i et intervju vist på Eurosport.

Kittel gikk i asfalten snaut halvannen mil før mål på den 118 kilometer lange etappen med start og mål i De Panne. Han måtte vente litt på en ny sykkel, men greide å tråkke seg opp igjen til feltet og hadde gode nok bein til å vinne.

Les også

«Doffen» måtte bryte et av sesongens store mål

Takket laget

– Det er farlig å sykle på de smale veiene her, og det var mange velt i dag. Det rammet meg også, men gutta på laget gjorde en utrolig jobb med å hjelpe meg opp igjen, sa Kittel i sitt seiersintervju.

– Jeg visste at om jeg var blant de seks første inn i siste sving så ville jeg ha en sjanse.

Anders Skaarseth fra Joker-laget satt lenge i brudd med tre andre ryttere. En stund så det ut som bruddet kunne holde helt inn, men de ble innhentet av hovedfeltet to kilometer før mål.

(NTB)

Les mer om

  1. Alexander Kristoff
  2. Sykkel