Sport

Tertnes falt sammen da Skogrand ble tatt vekk

Tertnes styrte mot kvartfinale i E-cupen. Så satte Odense frimerke på Stine Skogrand.

Tapte: Stine Skogrand og Tertnes måtte se avansementet ryke i sluttminuttene mot Odense lørdag. Arkivfoto: Ørjan Deisz
  • Kim Bøyum

Odense — Tertnes 28-25, 50-46 sammenlagt

Tertnes hadde ingen enkel oppgave i bortekampen mot Odense i åttedelsfinalen i EHF-cupen, etter at danskene vant 22-21 i Bergen forrige helg. Men på Fyn var rollene endret i begynnelsen, og Tertnes ledet 14–10 til pause.

I andre omgang klarte Tore Johannessens lag å holde på forspranget en stund, men så begynte Odense å knappe innpå. Den store forskjellen var at hjemmelaget satte frimerke på Tertnes' stjernespiller Stine Skogrand. Det var nok til å få de blå til å kollapse.

  • Vi taklet det ikke da de la merke på Stine. Vi kom til noen avslutninger, men så stoppet det opp. Det virket som om vi ikke hadde helt tro på det, sier trener Johannessen.

Svake sluttminutter

Med 11 minutter igjen ledet ikke bergenserne med mer enn ett mål, 2322. Men nå hadde Tertnes laget flere bortemål enn motstanderen, slik at ettmålsseier ville være nok. Slik gikk det ikke. I sluttminuttene tok Odense ledelsen for første gang i kampen, og siden så de seg ikke tilbake. Danskene vant til slutt 28-25, 50-46 sammenlagt.

Dermed må timålsscorer Skogrand og resten av laget reise skuffet hjem.

  • Når det blir fem mot fem utespillere er det ganske mye plass å satse på, men vi klarte ikke å utnytte det. Noen kamper har vi vært veldig flinke til å ta mulighetene som oppstår i slikt spill, men vi har ikke trent like mye på det, mener Skogrand.

Johannessen synes laget burde være godt nok vant med situasjonen som oppstår når Skogrand blir tatt helt ut av spillet.

- Unødvendig

  • Det er noe som skjer i en del kamper der vi er foran og motstanderen mener at de må gjøre noe. Vi trener ikke så mye spesifikt på det, men har mange gode løsninger på situasjonen i måten vi spiller på, sier Johannessen.
  • Det føles unødvendig at vi ga det fra oss. Frem til midten av andre omgang gjorde vi det vi skulle, sier Johannessen.

Dermed må Tertnes konsentrere seg om den hjemlige serien. Allerede onsdag venter Glassverket i Drammenshallen for serielederen fra Bergen. Odense på sin side ligger nest sist i den danske toppdivisjonen. Det forteller at det blir noen hakk opp for Skogrand når hun til sommeren melder overgang til Silkeborg-Voel KFUM, som ligger midt på tabellen.

  • Ja, det sier ganske mye om nivået i Danmark. Men Odense var et lag vi fint kunne slått, om vi hadde vært gode i 60 minutter, sukker Skogrand.

LES OGSÅ: Reddet Tertnes fra stygg europasmell

LES OGSÅ: Solid seier til Tertnes mot Sola

Les mer om

  1. Håndball
  2. Tertnes