Sport

Storseier da Tangen så rødt

Det var høy temperatur i Framohallen da FyllingenBergen tok et langt steg mot semifinale i Challengecup.

UTVIST: Eivind Tangen ble utvist til store protester fra trener Vidar Gjesdal. Heldigvis for FyllingenBergen fikk ikke utvisningen noe betydning for kampen. Foto: Tor Høvik

  • Simen Søvik

I en kamp hvor FyllingenBergen sikret et utgangspunkt på elleve mål før returkampen, var det dommerne som kom i fokus lørdag ettermiddag.

Etter 18 minutter gikk en av bortelagets spillere i bakken. Dommerne avventet situasjonen, før de ga Eivind Tangen det røde kortet.

— Det er en situasjon hvor dommerne mener at det er rødt kort fordi han begynner å blø. De avventer, og ser at han begynner å blø før de gir rødt kort. Det er en tolkning jeg aldri har sett før, sier en tydelig opprørt Vidar Gjesdal.

Treneren var ikke fornøyd med dømmingen i Framohallen, og fikk selv en advarsel halvveis ut i andre omgang.

— Det var en veldig spesiell kamp. Det blir en helt annen linje på dømmingen enn vi er vant med, som gjør at vi må justere oss ganske kraftig.

Treneren håper ikke det røde kortet får større konsekvenser, enn at han måtte stå over denne kampen. Hvis det blir slik, er han klar igjen til å spille returmøtet neste helg.

Sto som mur i mål

Men i en kvartfinale i Europa, skulle man tro at et rødt kort var avgjørende for kampen. Det motbeviste FyllingenBergen sine spillere enkelt, og det var flere spillere som virkelig sto frem.

Både Tore Andre Lunde og Julius Lindskog Andersson scoret ni mål hver, og lekte seg med det nederlandske laget. Men for treneren var det en annen person som virkelig skilte seg ut.

— Vi har en målvakt av en annen verden, det er han som først og fremst gjør at vi vinner så mye.

Lars Eggen Rismark er allerede klar for Midtjylland neste sesong, men har fortsatt lyst å vinne noe med klubben han har blitt så glad i.

— Jeg har lyst å være med å vinne noe. Jeg har veldig gode opplevelser fra tiden i

Fyllingen, og å kunne se tilbake på denne tiden, og si at jeg har vunnet noe er noe jeg har lyst til.

Han sto som en mur mot Aalsmeer, og stoppet det som kom av skudd. Gjestene fikk tre straffer, alle ble stoppet av trønderen. Men kveldens helt ønsker ikke ta æren for storseieren alene.

— Jeg føler vi har vært god i forsvar de siste kampene, og det gjør det mye enklere for min del når jeg vet at jeg får den hjelpen som trengs. Da er det mye enklere å plukke frem de ekstra redningene, sier målvaktshelten.

Tynn oppstilling

Med Andreas Gjeitrem liggende hjemme med sykdom, og to stykker ute med korsbåndskade, var det et hardt slag å se Eivind Tangen gå ut med rødt kort etter 18 minutter.

Derfor var det ekstra godt for Gjesdal å se laget gjøre det så bra.

— Det blir en litt tynn oppstilling, så at vi vinner med 11 mål er vi veldig fornøyd med, med tanke på alle forfallene våre. Spesielt Tore Andre og Julius sto bra frem i dag, sier treneren

Han ønsker ikke ta seieren på forskudd, men innrømmer at det ser lyst ut for en plass i semifinalen i Challengecup.

— Det er klart at vi har et godt utgangspunkt. Vi skal ha et sterkere lag på plass til neste kamp med Andreas, og forhåpentligvis Eivind tilbake også.

Les mer om

  1. Håndball