Sport

Nå kan sluttspillplassen ryke for Rosenborg

Har tapt ti av de elleve siste kampene.

NY NEDTUR: Trener Hasse Hansson måtte se RIHK gå på sitt tiende tap på elleve kamper.
  • Petter Rasmus
    Petter Rasmus

VÅLERENGA — ROSENBORG 4-1 (1-1, 1-0, 2-0)

Hederlige tap hjelper Rosenborg lite i kampen om å nå sluttspillet. Med seier over Lørenskog, er Stjernen og Rosenborg à poeng foran de tre siste kampene i eliteserien. Men der Stjernen viser form, har Rosenborg kun vunnet én kamp på de elleve siste forsøkene.

Mot Vålerenga var planen å forsvare seg godt, og gripe de mulighetene som bød seg. Selv med nok en god kamp av keeper Brady Hjelle, ble det til slutt for tøft på Jordal.

Kunne tatt ledelsen

Lou Dickenson fikk en kjempemulighet til å sende Rosenborg i føringen da han kom alene gjennom etter fem minutter, men skuddet fra toppscoreren gikk rett i leggskinnet på Vålerengas keeper. Fram til da hadde hjemmelaget eid åpningen på kampen.

Etter om lag åtte minutter, fikk Rosenborg muligheten til spill fem mot fire. Det ble intet lykkelig overtall. Etter tjue sekunder brøt hjemmelaget på egen blålinje og stormet mot Brady Hjelle. Det endte med at Morten Ask løftet pucken opp i nettaket til 1-0 for Vålerenga. Men Rosenborg skulle få en kjapp utligning. Uten egentlig å få etablert et skikkelig powerplay, fikk likevel Jamie Milam hentet fram storslegga fra distanse – og backen hamret pucken inn bak keeper til 1-1 åtte sekunder før Enga ble fullt mannskap.

Rosenborg havnet i undertall to ganger før pausen, men hardt arbeid, litt flaks, og en god Brady Hjelle gjorde at det ikke ble flere mål i den første perioden.

Skuddstatistikk: 17-7. ## Presset inn ledermålet

Vålerenga presset knallhardt på i starten av andre periode, og hadde kontroll på pucken inne i Rosenborgs sone omtrent konstant. Rosenborg klarte å stå i mot i knappe fire minutter. Da sendte Eric Chouinard hjemmelaget i ledelsen.

To ganger fikk Rosenborg muligheten til spill fem mot fire. Men laget maktet ikke å komme seg til skikkelig store målsjanser. I stedet fikk Rosenborg to kjappe utvisninger. De red av begge undertallene, og Mike McNamara fikk attpåtil en gigantmulighet til å utligne med en mann mindre på isen.

Med knappe to minutter igjen av perioden, kom Mike McNamara igjen i fokus. Etter en knallhard takling på Rasmus Juell, ble lillebror McNamara sendt i garderoben.

Skuddstatistikk: 20-5. ## Intet RIHK-mirakel

Til tross for at hjemmelaget kun ledet med ett mål før den siste perioden, var det spillemessige overtaket så betydelig i den to første periodeen at et lite mirakel måtte til for å berge poeng for RIHK. Og noe mirakel skjedde ikke i Jordal amfi.

Med knappe kvarteret igjen av matchen, kom Vålerengas tredje mål for kvelden. Med Steffen Ratejczak i utvisningsboksen, slukket Sondre Olden Rosenborgs syltynne poenghåp.

Da var det natta for Rosenborg mot et hjemmelag som satte på cruisegiret. I spill fem mot tre, puttet Brendan Brooks på til 4-1 midtveis i sisteperioden for Vålerenga.

Skuddstatistikk: 17-6.

Les mer om

  1. Ishockey
  2. Rosenborg IHK