Første hjemmetap for Tertnes

Lagets yngste utespiller tok ansvar da profilene sviktet. Dessverre holdt det ikke inn for Madeleine Hilby (19) og Tertnes.

IMPONERTE: Madeleine Hilby (19) storspilte mot Byåsen. FOTO: Eirik Brekke

Tertnes 24-25 Byåsen

HAUKELANDSHALLEN (bt.no): Etter en forferdelig start på kampen var trener Tore Johannessen tvunget til å gjøre grep. Tertnes lå på det meste under med hele seks mål mot medaljekonkurrent Byåsen – og dét like etter kvarteret var spilt. Fra benken kom lagets yngste utespiller, Madeleine Hilby (19), og tok tak. Da pausesignalet gikk hadde 19-åringen ryddet opp i forsvarsspillet, styrt angrepsspillet og selv satt inn fire baller i målet. Tertnes hadde snudd kampen og ledet med to til pause.

— Dette var kanskje den beste kampen jeg har spilt i eliteserien. Jeg var uredd foran mål og veldig selvsikker. Det har jeg jobbet med lenge, sier den lyshårede playmakeren.

Ga fra seg ledelsen

Dessverre raknet det for både henne og lagvenninnene i annen omgang. Hilby, som har slitt med sykdom de siste dagene, trengte hvile, og Byåsen hentet inn ledelsen og begynte å dra ifra.

Fra sidelinjen fikk Hilby se lagvenninnene kjempe til sluttsignalet gikk, men da Maren Roll Lied bommet i kampens siste minutt, endte det med et surt ettmålstap, 24-25, mot Byåsen.

— Det var veldig surt. Vi klarte ikke å følge opp det nivået vi hadde i første omgang og ble litt feige, sier Hilby, som var svært lite involvert i annen omgang. Likevel ble hun kåret til hjemmelagets beste spiller.

- Burde du spilt mer på tampen også?

— Jeg har vært syk i det siste, så det kan være grunnen til at jeg ikke spilte mer. Men jeg var klar for å bidra, sier Hilby.

Spørsmålet ble sendt så videre til trener Tore Johannessen.

— Man kan alltids diskutere bytter etter kampen, men Madeleine så veldig sliten ut. Da hun gikk av banen kom vi inn i en god flyt, og derfor ble hun sittende på benken. Kanskje burde hun sluppet til mot slutten, sier Johannessen.

Skal erstatte nøkkelspiller

Etter at midtback Stine Lund Andreassen forlot Tertnes før sesongen, har laget slitt med å finne en erstatter på et like stabilt nivå. Maren Roll Lied har fått ansvaret i starten av sesongen, men etter 15 glitrende minutter i Haukelandshallen mot Byåsen, viste også unge Hilby at hun er klar for å ta over etter Lund Andreassen.

— Jeg savner selvsagt å ha Stine i laget. Hun var et forbilde som lærte meg utrolig mye. Nå har jeg muligheten til å gjøre som henne, men Maren har vært god og er langt mer erfaren enn meg, sier Hilby beskjedent.

Johannessen tror det bare et spørsmål om tid før både Hilby og hennes 22-årige lagvenninne kommer opp på Lund Andreassens nivå.

— Stine fikk tid for å spille på et stabilt høyt nivå. Den samme tiden trenger både Maren og Madeleine. De har begge vist at de kan være gode i omganger, nå gjelder det å vise det i en hel kamp, sier Johannessen, som særlig lot seg imponere av Hilbys forsvarsspill mot Byåsen.

— Hun kom inn og hevet forsvaret vårt faktisk. Det er jo ikke hun som skal gjøre det. jeg får heller ta en runde med dem som startet, sier treneren.

Sjeldent hjemmetap

Tapet mot Byåsen var Tertnes' første tap mot et annet lag enn Larvik i Haukelandshallen siden januar 2013. Den gang var det også Byåsen som slo Tertnes-damene.

— Det er veldig bittert, spesielt etter den opphentingen vi gjorde i første omgang. Vi skulle aldri ha gitt fra oss overtaket igjen, sier Maren Roll Lied.

Byåsen har vært Tertnes fremste konkurrent om medaljene bak Larvik i mange år. Selv om det nå er flere om beinet, synes Tertnes-spillerne likevel det er ekstra surt å tape mot de rødkledde fra Trøndelag. Spesielt når de selv føler de er bedre.

— Det er alltid ekstra surt mot Byåsen. Vi er jo gode nok til å slå dem, vi fikk bare ikke ut potensialet vårt, sier Hilby.

— Det eneste vi kan gjøre er å ta revansje der oppe, legger Roll Lied til.