Sport

Kombinert-stjernens sønn reddet av sykkelhjelmen

Henrik (5) i dramatisk sykkelvelt på vei fra barnehagen.

REDDET AV HJELM: Det ble dramatisk for Magnus Moans sønn Henrik da han falt på sykkel på vei fra barnehagen.
  • Annemona Grann

— Hjelmen tok unna for mesteparten av fallet, sier kombinert-stjernen Magnus Moan til adressa.no.

Han priser seg lykkelig for at det gikk bra med sønnen Henrik (5) etter et dramatisk sykkelvelt på vei fra barnehagen i dag.

Dårlig asfalt full av humper og litt for stor fart gjorde at Henrik mistet kontrollen på sykkelen sin og føyk over styret. Ulykken skjedde da pappa Magnus Moan, med Ludvig i sykkelsetet, og Henrik på egen tohjulssykkel, syklet hjem fra barnehagen på Byåsen.

TRØST: Henrik sammen med mamma Irene på legevakten etter sykkelulykken.

Brutalt fall— Det var et brutalt fall som heldigvis gikk bra takket være sykkelhjelmen. Henrik lærte å sykle i fjor, og hadde fått ny sykkel, og vi syklet den vegen vi vanligvis tar. Han gjorde alt riktig, holdt blikket på vegen og fingrene på bremsene i tilfelle det skulle gå for fort. Men akkurat i det jeg skulle til å si at han burde bremse litt, traff forhjulet en hump slik at han mistet styringen og landet i bakken med pannen først før han skled flere meter bortover vegen, forteller Moan, fortsatt preget av den dramatiske hendelsen.

Med minstemann bak på sykkelen og Henrik foran, måtte han sykle hjem med begge. Deretter kjørte han Henrik rett ned på legevakten der det ble tatt CT av hodet og røntgen av hånden.

Skrubbsår og kutt

— Det var heldigvis ingen brudd. Sykkelhjelmen har tatt unna for mesteparten, men han er kraftig forslått med blodskutte øyne og et kutt på den ene siden av ansiktet som de fikk limt igjen fremfor å sy. Han har egentlig hatt kjempehell i uhellet, men det viser også hvor utrolig viktig det er å bruke sykkelhjelm for oss alle sammen, sier Moan.

Han benytter selv sykkelhjelm både under sykling og når han er ute på rulleski.

TRIUMF: Magnus Moan med gullmedaljen fra Sotsji-OL.

— For meg som tilbringer mange timer på rulleski hver dag er det nesten som å ikke bruke sikkerhetsbelte i bil å skulle dra ut på en treningstur uten hjelm. Hjelmene er designet for å tåle smell som dette, og det vi opplevde i dag viser hvor avgjørende det er for om et sykkelvelt går bra eller ikke, sier Moan.Magnus Moan tok gull på lagkonkurransen, samt sølv individuelt i OL i Sotsji i fjor. Han har 24 seire i World Cup i karrieren, ifølge fis-ski.com.

Les også

  1. Moan og Bardal gjør som Bjørgen

  2. Moans annet NM-gull i kombinert på to dager

  3. Magnus Moan: - Et av mine råeste løp noensinne

Les mer om

  1. Kombinert
  2. Magnus Moan