Sport

Graabak spurtet til norsk seier

Sikret en knepen norsk verdenscupseier i lagkonkurransen i kombinert.

OMFAVNELSE: Jørgen Graabak vant spurten og sikret norsk lagseier i kombinert. Her fra en stafett tidligere denne sesongen, i kompaniskap med Håvard Klemetsen. TERJE BENDIKSBY / NTB SCANPIX

Totalt tok det norske laget 411,4 poeng i hoppbakken og gikk ut som nummer tre i langrennet. Opp til ledende Tyskland skilte det 18 sekunder, mens Frankrike og Østerrike også i høyeste grad var med i seierskampen.

Langrennet viste seg tidlig å bli et oppgjør mellom Norge, Frankrike og Tyskland. På tredje etappe forsøkte tyske Johannes Rydzek å riste av seg Norges Jan Schmid, men uten å lykkes.

Spurtdrama

Dermed fikk Norges ankermann Jørgen Graabak et ypperlig utgangspunkt foran den siste og avgjørende etappen. Olympiamesteren fra Sotsji hadde kontakt med både Frankrike og Tyskland fra første stavtak og kunne styre begivenhetene inn mot mål.

På sisterunden rev Graabak seg løs sammen med tyske Fabian Riessle, og lenge så tyskeren ut til å ha festet et grep om seieren. På de siste meterne kom imidlertid Graabak opp på siden av tyskeren og hev seg de nødvendige centimeterne foran i mål.

Ett fattig tidel skilte til slutt de to duellantene.

Frankrike tok tredjeplassen, mens Østerrike ble nummer fire. Henholdsvis seks og 12 sekunder skilte opp til Norge.

Klemetsen best i bakken

Håvard Klemetsen ble belønnet med flest poeng av de norske i hopprennet. Kombinertveteranen gjorde et hopp på 90 meter og fikk 109,2 poeng. Også Mikko Kokslien og Jan Schmid hadde samme lengde.

Jørgen Graabak landet på 95 meter, men ifølge juryen var ikke hoppet like solid som prestasjonene til lagkameratene. (©NTB)

Vi videreutvikler våre artikler.
Hjelp oss å forbedre, gi din tilbakemelding.
Gi tilbakemelding

Les mer om

 1. Kombinert

Relevante artikler

 1. SPORT

  Norge på 2. plass etter sterkt langrenn

 2. SPORT

  Norge gikk seg opp på pallen under lagsprinten

 3. SPORT

  Graabak spurtet inn til norsk seier i lagkonkurransen

 4. SPORT

  Tyskernes protest avvist - Norge vant

 5. SPORT

  Graabak tok sin første verdenscupseier

 6. SPORT

  Riiber slått av Watabe for andre dag på rad