Sport

Nimålshelten hyller keeperen

Tore Andre Lunde så bakover for å forklare Fyllingens seier mot Drammen.

GOD: Fyllingen-keeper Lars Eggen Rismark var i slag mot Drammen søndag. Foto: John Nygaard

  • Mads Bøyum

Ni mål fra Lunde var sterkt medvirkende til at Fyllingen vant 25–20 på bortebane, og med det holder stand på tredjeplass i eliteserien. Men etter den sterke prestasjonen, valgte storscoreren å hylle lagets målvakt, heller enn seg selv.

— Lars Eggen Rismark sto en vanvittig god kamp i mål. Han skapte en trygghet for oss, som utespiller er det veldig kjekt å kjempe i forsvar når keeperen tar det som kommer av skudd, sier Lunde.

NI MÅL: Tore Andre Lunde hadde en stor kamp (arkivfoto). Foto: Silje Katrine Robinson

Trønderske Rismark tok imot rosen, men sender den også ydmykt videre.— Jeg er fornøyd med egen prestasjon, men at forsvaret sto bra gjorde det veldig mye enklere for min del, sier Rismark.

Etter at Fyllingen midt i uken tok seg til cupfinalen, mener han det var en mental utfordring å vende tilbake til seriehverdagen.

— Å gå på ny kamp etter en semifinaleseier, kan være vrient, men vi hadde god kontroll. En viktig seier, oppsummerer han.

Halvveis i første omgang lå Fyllingen to mål bak drammenserne, men det neste kvarteret var godt for de gule. Pausestilling: 13–9 til Fyllingen. Utover i annenomgangen økte forspranget helt opp til åtte mål. Drammen spiste seg noe innpå igjen, men var ikke i nærheten av å gjøre slutten spennende.

— Vi rotet litt mot slutten, men spilte kollektivt smart. Da kom vi til gode muligheter, sier Lunde, som enda en gang understreker at «ingen skal ha æren alene».

Fremover venter et tøft kampprogram for medgangsseilende Fyllingen. Onsdag venter Kolstad i Framohallen, deretter HC Berchem fra Luxembourg i Challenge Cup – den lavest rangerte europacupen. Også i den påfølgende uken spiller laget to kamper.

Keeper Rismark tror stallen takler det.

— Kampene kommer veldig tett nå, men jeg mener vi er rustet for det. Vi har trent godt. Sånn jeg ser det er den største utfordringen å være mentalt klare.

Les mer om

  1. Håndball
  2. Fyllingen