Brian (17) nærmer seg proffovergang

TIL-spiss scoret i kveld. Til høsten kan han være i en tysk storklubb.

Brian Kjeldsberg Stangnes kan være på vei til tysk fotball.

Da TILs B-lag møtte Skarp i 3.-divisjon i dag scoret Brian Stangnes Kjeldsberg 1-0-målet i oppgjøret som endte 3-1 til B-Gutan.

Som iTromsø avslørte i midten av mai har den tyske 2. Bundesliga-klubben Kaiserslautern vist stor interesse i etterkant av at TILs juniorlag med Kjeldsberg i spissen var på turnering der de møtte nettopp Kaiserslautern. Da endte det opp med at Kjeldsberg reiste på prøvespill i Tyskland i fem dager for å trene med G19-laget deres.

— Overrasket

Etter det iTromsø kjenner til lot det tyske laget seg ytterligere imponere over 17-åringen fra Skjervøy under oppholdet der, og at en prosess nå er igangsatt mot TIL og Skjervøy for å sikre seg lysluggen.

Den tyske klubben må nemlig bli enig med begge klubbene om en utdanningskompensasjon før en overgang kan bli en realitet.

— Jeg er overrasket over at det ikke er kommet et konkret tilbud ennå. Det nærmer seg nok noe, og interessen er stor, sier TIL 2-trener Lars Petter Andressen som er involvert i samtalene med Ruben Yttergård Jenssens klubb.

Les også

Tromsø-unggutt gjorde et positivt inntrykk på prøvespill i Tyskland

— Tar en kamp om gangen

Begge klubbene har etter regelverket krav på cirka 600.000 kroner. Tilbudet fra Kaiserslautern vil trolig i første omgang ikke være i nærheten av det, men dersom 17-åringen presterer vil klubbene få mer penger.

— Brian har stor fart og er målfarlig, og rettvendt mot målet med stor tempo er han meget god. Slike typer er spennende, og det har Kaiserslautern sett, sier Andressen.

Kjeldsberg bekler både midtspiss- og høyrekantrollen, men har selv ikke noen favorittposisjon.

— Jeg spiller hvor som helst. Når det gjelder framtiden kan jeg ikke gjøre noe annet enn å ta en kamp om gangen, så får vi se hva som skjer om det skulle komme noen henvendelse fra andre steder, sier Kjeldsberg til iTromsø.

På tribunen satt A-lagstrener Steinar Nilsen. Han lar seg ikke stresse av at utenlandske klubber jakter 17-åringen.

— At unge spillere kan forsvinne fra oss må vi ikke alltid se negativt på. Vi har en plan rundt våre talenter, og om noen av dem er interessante for klubber i andre land er det et stor kompliment for hvordan vi jobber med å utvikle spillere, sier Nilsen.

Les også

Spisstalent viste seg frem for Nilsen

Viktige tre poeng

Seieren mot Skarp gjør at TIL 2 bare er to poeng bak Kirkenes i tabelltoppen.

— Det var veldig viktig for oss å ta tre poeng i dag, slår Andressen fast.

For han måtte se laget slite mot bykollega Skarp trass i at han startet med Benny Lekström, Henrik Gjesdal, Lasse Nilsen, Jonas Johansen, Mikael Norø Ingebrigtsen og Thomas Drage fra A-lagsstallen foran øynene på Steinar Nilsen.

— Nå står det mellom oss og Kirkenes, og nå har vi heng på dem i toppen. Vinner vi resten rykker vi opp, sier Andressen til iTromsø.