Larvik ble utklasset i Champions League-finalen

Larvik står fortsatt med bare én triumf i Champions League. I finalen ble stjernegalleriet til Buducnost altfor sterke.

Larvik fikk bank av Buducnost.

LARVIK-BUDUCNOST 22-26

BUDAPEST: Larvik kom til finalen med 15 seire av 15 mulige i Champions League denne sesongen. Buducnost kom med en nesten like imponerende liste. Bare mot Vardar måtte storlaget fra Montenegro gi fra seg ett poeng i hovedrunden. Det var med andre ord Europas to beste lag som møttes, men hvem som var aller best var det ingen tvil om. Buducnost vant 26-22. ## Marerittstart «uten» keeper

Larvik fikk en verst mulig start. Først bommet Marit Malm Frafjord på en hundreprosentsjanse, og så scoret Buducnost på sine fire første angrep. Dermed 4-0 til montenegrinerne etter tre og et halvt minutt.

Trener Ole Gustav Gjekstad hadde satt keeperredninger og kontringer som en av forutsetningene for at jentene hans skulle ha vinnersjanser. Men Sandra Toft greide på ingen måte å følge opp sine redningsprosent på 43 i semifinalen. Tvert i mot sto Toft svakt og hadde kun tre redninger før hun ble byttet ut med Alma Hasanic mot slutten av første omgang.

Ustoppelig Bulatovic

Men Hasanic utgjorde ingen forskjell. Katarina Bulatovic var ustoppelig og banket inn langskuddene uten av Larvik-keeperne fikk opp armene. Seks av Buducnosts 14 scoringer i første omgang banket den 1,86-høye høyrebacken inn.

Etablert angrep er ikke Larviks sterkeste side. Men med tre keeperredninger den første halvtimen ble det ikke noe annet. Og mot Buducnost meget kompakte og tøffe forsvar ble det et slit å spille seg til sjanser.

I tillegg pådro Larvik seg hele ni tekniske feil de første 30 minuttene, først og fremst på grunn av angrepsfeil – eller brøyt som det heter på enkel norsk.

For mye å hente inn

Med 8-14 til pause var det bare et mirakel som kunne hjelpe Larvik til gjentagelse av Champions League-triumfen fra 2011. Miraklenes tid er muligens ikke forbi, men Papp Laszlo Sportarena var ikke stedet hvor det skulle skje søndag.

I stedet for Larvik-opphenting i annen omgang, økte Buducnost ledelsen til 20-11 før fjorårets tapende finalist begynt å ta det litt mer med ro. Så mye med ro at Larvik, anført av Anja Hammerseng Edin nesten greide å skape spenning igjen, men nærmere enn fire mål kom aldri Vestfold-jentene.

For mange under pari

Hos Larvik var det ingen som kom opp mot maks. Linn-Kristin Riegelhuth Koren, som scoret ni i semifinalen, kom ikke på scoringslisten i et hele tatt. Sandra Toft spilte seg opp utover i annen omgang, men da var det for sent.

Nora Mørk var strålende i pasningsspillet i semifinalen, men scoret bare fire. I går var hun hissigere på goalen og ble Larviks toppscorer med ni mål.

For mange andre bommet for mye. Det gjorde også de ungarske dommerne, men det nytter ikke å skylde på dem når man selv ikke kommer opp på toppnivå.