Sport

Martinsen får fremtredende rolle i debuten

Trønderen er ventet mye istid når San Antonio Rampage sesongdebuterer i AHL.

VIKTIG: Det kan bli mye istid for Andreas Martinsen i AHL-debuten.
  • Eirik Grønning

Natt til søndag starter virkelig USA-eventyret for Andreas Martinsen, når laget fra storbyen San Antonio gjester drabantbylaget Texas Stars et realt lokaloppgjør i AHL-åpningen.

— Jeg gleder meg skikkelig. Det er på mange måter dette jeg har ventet på, etter en lang oppkjøringsperiode. Det skal bli godt endelig å spille ordentlige kamper igjen , sier Martinsen på telefon til adressa.no foran den halvannen times lange bussturen fra San Antonio til Cedar Park utenfor delstadshovedstaden Austin.

Les også

Zuccarello scoret to i Rangers-seier: - Jeg lukket øynene og skjøt

Starter i en av de to fremste rekkene

Med spill i farmerligaen må 25-åringen belage seg på adskillig lengre turer i kampen for å kjempe til seg istid for Colorado Avalanche i NHL. Martinsen fikk for halvannen uke siden beskjed om at han måtte starte sesongen for Avalanches farmerlag, for å vende seg til nordamerikansk hockey. Istedenfor å få lite spilletid i NHL, er trønderen forespeilet en fremtrende rolle på nest øverste nivå. Tidligere i uken syntes det klart at trønderen kom til å starte i førsterekken, men etter at svenske Dennis Everberg ble flyttet ned fra Avalanche kan trener Dean Chynoweth velge andre oppstillinger i angrepet.

— Jeg er forespeilet en rolle i første- eller andrerekken, alt ettersom hvilke kampplaner og konstellasjoner treneren velger. I tillegg har jeg fått beskjed om at jeg skal spille alt som er av powerplay, enten det er fem mot fire eller fem mot tre. Det er godt å vite at man blir satset på. Jeg har kommet hit for å bygge selvtillit, noe som var en del av planen fra Avalanche. Det for å gjøre meg rustet til å takle NHL, hvis jeg får sjansen, sier Martinsen.

Scoring og assist i «pre-debuten»

Martinsen har lagt bak seg to treningskamper med Rampage, begge mot nettopp Texas Stars. I den predebuten bidro den tidligere Rosenborg-spilleren med ett mål og én assist i en 4-3-seier, mens han gikk av isen uten målpoeng da Rampage tapte 4-5 i kamp nummer to, mot lokalrivalene de skal møte 14 ganger (!) i grunnserien.

— Man merker at statestikk er viktig her borte, det er mange som bryr seg om målpoeng. Men ekspertene klarer å se hvordan man har spilt utenom også. Det var godt å komme i gang med målpoeng i den første kampen, mens jeg er fornøyd med egen innsats i den andre. Nå gjelder det å få en god start og komme i flytsonen foran kampene, som kommer tett. Jeg tror det blir tøft mot Stars, men vi har et godt lag på papiret, sier den norske landslagsspilleren.

Han har nå kommet seg tilrette i San Antonio, der han leier leilighet. Lørdag flyttet også samboeren Camilla inn, etter at paret har vært fra hverandre i over en måned. Med andre ord begynner ting å falle på plass like før USA-eventyret virkelig er i gang.

— Jeg var skuffet først, men det var på mange måter godt å kunne senke skuldrene da jeg ble sendt ned til AHL. Jeg er kun en telefonsamtale unna NHL og skal jobbe beinhardt for å fortjene muligheten. Man blir ekstra motivert når det er NHL på tv-skjermer over hele garderoben, mens vi sitter i ganske enkle kår her nede, sier Martinsen og påpeker:

Forberedt på å vente tålmodig på sjansen

— Det er lagt til rette for at vi kan gi alt det som trengs for å bli kalt opp til NHL. Jeg vet at hvis jeg gjør sakene mine bra, er det gode muligheter for å få sjansen. Sesongen er lang og det skal ikke mer til enn en skade på en av spillerne der oppe. Jeg skal være tålmodig og jobbe hardt for å være klar, sier han.

Første puckdropp i Cedar Park Center er klokken 02.00 søndag morgen, norsk tid.

NB! Colorado Avalanche sesongdebuterte hjemme mot Minnesota Wild natt til fredag. Med en 4-1-ledelse i 3.periode, gikk det mot en perfekt NHL-åpning. Men hjemmelaget kollapset og tapte til slutt 4-5. Tidligere Rosenborg-spiller Jack Skille fikk istid uten å notere seg for poeng. Samtidig som farmerlagene Texas Stars og San Antonio Rampage møtes natt til søndag, barker «storebrødrene» Dallas Stars og Colorado Avalanche til NHL-sesongens andre kamp i Denver.

Les mer om

  1. Ishockey