Sport

Armstrong beklager Giro-protest

Lance Armstrong beklager i en videouttalelse den Giro-protesten rytterne gjennomførte på den niende etappen søndag.

Lance Armstrong mener ikke det var riktig av rytterne å protestere til tross for den stygge velten i Giro d'Italia onsdag.

Les også: – Det var en uheldig situasjon, men samtidig et uttrykk for dager med frustrasjon og frykt fra mange ryttere. Det kom til en ordkrig og bruk av maktmidler som vi for all del må forsøke å unngå, sa den amerikanske rytteren.

Han skal ha vært svært aktiv i organiseringen av den protesten som gjorde at søndagens etappe ble ødelagt på en slik måte at etappen ikke teller med i sammendraget av rittet.

Armstrong diskuterte med rittledelsen da han sakte tråkket gjennom Milano, og han sto også sammen med Danilo DiLuca, da italieneren forklarte sykkelgale tilhengere hvorfor rytterne protesterte midtveis ut i etappen.

– Alle rytterne er lei seg for det som skjedde. Det var absolutt ikke noen ønsket situasjon, og ingen er glade over protesten, sa Armstrong i videouttalelsen som ble offentliggjort på hviledagen mandag.

Han understreket at rytterne ikke følte at sikkerheten var ivaretatt godt nok.

Rittdirektør Angelo Zomegnan var rasende over protesten, og han kom med dårlig skjult kritikk av Armstrong. Han mente at de eldste rytterne hadde «korte bein, men desto lengre tunger», og han sa også at løypa er lagt på en måte som gjør at rytterne må bruke de eksplosive kreftene sine for å komme helskinnet gjennom.

Nå ber Armstrong om at rytterne får sin egen organisasjon som skal forhindre tilsvarende protester i framtiden.

– Vi må få på plass en uavhengig organisasjon som kan ivareta våre interesser. Det er helt klart at vi som ryttere også må få gi uttrykk for våre oppfatninger om det sikkerhetsmessige, sa Armstrong i en forsonende tone mandag.

 1. Les også

  Spansk syklist våknet fra koma

 2. Les også

  Spansk syklist utfor stup

Mest lest akkurat nå

 1. 1
  ØKONOMI
  Publisert:

  Etter første natt i leiligheten, banket det på. – Det var en fyr som sa han skulle bo her.

 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5