Sport

Gulbrandsens assistenter ferdige i Oilers

Verken Olli Hällfors eller Peter Andersson blir med på gjenbyggingen av Oilers.

Olli Hällfors, til venstre, gir seg i Oilers og flytter tilbake til Finland. Om hovedtrener Pål Gulbrandsen får fortsette er ennå ikke bestemt.
  • Kristian Oftedal Kvendseth

Spørsmålet om hovedtrenerens framtid i klubben står fortsatt ubesvart, men assistentene forsvinner én etter én. Onsdag ble det klart at assistenttrener Olli Hällfors takker for seg etter to år i Oilers.

– Han reiser hjem på grunn av familiesituasjonen. Han har kone og tre barn i Finland. Vi har forståelse for valget og ønsker ham lykke til videre, forklarer Oilers-direktør Pål Haukali Higson.

Les også

  1. Oilers-sjefene skjønner at supporterne er utålmodige

  2. Strømsgodset spanderer flyreise på egne supportere

Droppet opsjon

Den 39 år gamle Olli Hällfors ble ansatt som Pål Gulbrandsens assistent for to år siden og fant seg tidlig til rette i Stavanger. Han har også en fortid i Oilers som spiller.

Allerede halvveis inn i den første sesongen som assistent, skrev Hällfors under på en forlengelse av kontrakten. Han hadde opsjon på ytterligere en sesong etter denne, men nå går partene hver til sitt.

Oilers vant dobbeltgull i finnens første år som assistenttrener. Denne sesongen gikk det langt tråere. 6. plass i grunnserien og kvartfinaleexit mot Frisk i NM-sluttspillet var langt bak klubbens målsetting.

Smith kan erstatte Andersson

For noen uker siden ga også Peter Andersson beskjed om at han er ferdig i Stavanger. Keepertreneren har vært en viktig brikke i trenerteamet de siste sju sesongene, men drar nå videre til den svenske storklubben Frölunda for å gjøre en lignende jobb der.
Dermed er begge Gulbrandsens assistenter ferdige i Oilers.

– Det er synd for oss. Vi mister to gode bidragsytere som har gjort en viktig jobb både i junioravdelingen og på A-laget. Vi er litt usikre på om rollene blir nøyaktig de samme som de har vært, men vi kommer til å erstatte både Hällfors og Andersson, sier sportssjef Higson.

– Er Ruben Smith aktuell som ny keepertrener?

– Vi vet at Ruben brenner for treningsarbeid og målvakter. Vi har ikke diskutert konkrete navn ennå, det venter vi litt med til evalueringen av sesongen er ferdig, men jeg vil tro at hans navn kommer til å bli diskutert for en slik rolle, sier Higson.

Ruben Smith ga seg som målvakt i Oilers i fjor. Når Peter Andersson, til høyre, nå gir seg som keepertrener, kan Smith være aktuell som hans erstatter.

Hva som skjer med hovedtrener Pål Gulbrandsen er fortsatt ikke kjent. Oilers har varslet at det vil komme en avklaring rundt trenerspørsmålet over påske. Gulbrandsen er på utløpende kontrakt, men har opsjon i avtalen som betyr at partene kan forlenge den med to år.

Les mer om

  1. Stavanger Oilers