Her er «Super-Svendsens» karriere i bilder

Emil Hegle Svendsen har ventet siden jul på at gnisten skulle komme tilbake. I dag sa han «takk for meg».

« En av de største opplevelsene i min karriere», sier Emil Hegle Svendsen om VM i 2008 i Östersund da han vant to gull. Her målgangen på 15 km.
  • Petter Rasmus
    Petter Rasmus
Emil Hegle Svendsen fridde til sin kjære Samantha Skogrand bitte lille julaften 2016. Men bryllupet som var planlagt sommeren 2017, ble i stedet utsatt til 2019 for at Emil skulle få forberedt seg optimalt til sitt siste OL. Det endte med sølv på de to stafettene, og bronse på fellesstarten.
Sotsji-OL var en aldri så liten berg-og-dal-bane for Emil HegleSvendsen og broren Morten, som var smøresjef for det norske laget. Etter et par dager med skikkelig smørebom, slo Hegle Svendsen tilbake og tok OL-gull på fellesstarten.
Emil Hegle Svendsen tar sitt første VM-gull på 15 km fellesstart i Östersund. Senere fulgte han opp med å vinne normaldistansen.
Ankermannen «Supersvendsen» har nettopp avgjort VM-stafetten i Nove Mesto i 2013, trønderens beste mesterskap. Det ble 12 VM-gull totalt i karrieren. Det siste kom på stafetten i Oslo i 2016.
Med fire fulle hus for første gang i karrieren, vinner Emil Hegle Svendsen fellesstarten Ruhpolding. Han blir stående med 38 verdenscupseiere.
Emil Hegle Svendsen fikk æren av å bære det norske flagget under åpningsseremonien i Pyeongchang-OL. – Dette er et ærefullt oppdrag som ikke så mange får oppleve i karrieren sin. Det blir helt sikkert en opplevelse for livet, sa Svendsen.
Året er 2005, og Emil Hegle Svendsen er på vei til junior-VM i Kontiolahti. Der tar han sine to første individuelle gullmedaljer. «Selger ikke skinnet, før junior-VM er slutt», var billedteksten i Adresseavisen.
I 2011 kom storebror Morten inn i smøreteamet til de norske skiskyttergutta. Tre år senere tok Emil OL-gull med broren som smøresjef i Sotsji.
Kjell Ove Oftedal var trener for Emil Hegle Svendsen fra junioralder og frem til og med VM-triumfene i Östersund i 2008. Også senere i karrieren har Svendsen rådført seg med Oftedal når det har buttet litt imot.
  • Trykk på bildet for å åpne bildegalleriet.