Sport

Mattelærer slettet løperekorden til Grete Waitz

Vanligvis er ikke klubbrekorder i friidrett noe å skrive om. Men når du sletter en rekord som tilhører Grete Waitz, kan det gjøres unntak.

Yngvil Elvemos supertid gjøre henne aktuell til OL.
  • Arne Hole

Med 2.02,09 slettet ikke Yngvil Elvemo bare klubbrekorden til Grete i Vidar, hun løp også godt under EM-kravet og presterte Norges fjerde beste notering gjennom tidene. Nå er 26-åringen bare 59/100 fra OL-kravet.

— Det kravet skal jeg prøve å ta i Bislett Games. Jeg både håper og tror det skal være mulig, sier Narvik-jenta, som bør ha orden på tallene. Hun er nemlig mattelærer.

Grethe Waitz, Norges mestvinnende langdistanseløper gjennom alle tider. Hun vant blant annet New York Marathon ni ganger, her i 1983.

Grete Waitz løp i 1975 på 2.03,1 – og siden har klubbrekorden stått. Som kjent gikk Grete etter hvert over til de lengre distansene og ble til slutt maratonekspert – akkurat som Ingrid Kristiansen.Elvemo leverte sitt streke løp i Ooregem i Belgia.

Måkestad har rekorden

Norgesrekorden på 800 meter tilhører Ingvill Måkestad Bovim og er på 1.59,82. I 2010 slettet hun rekorden til Randi Langøigjelten Bjørn som hadde stått siden 1981. Denne sesongen ser 800-kampen i Norge til å bli et oppgjør mellom Yngvild Elvemo og Hedda Hynne. Sistnevnte løp på 2.01,82 innendørs i vinter.

Hør siste episode av Aftenpodden Sport hvor Reals møkkamann, Mourinho, supporterklubben og mini-EM er blant temaene:

Les også

  1. Warholm satte ny norsk rekord

  2. Nå er Filip Ingebrigtsen bare tideler fra OL-billett

  3. Ingebrigtsen et halvt sekund bak OL-kravet: - Hadde en dårlig dag

  4. Norge kan få rekordtropp i EM

Les mer om

  1. Friidrett