Banket Japan

Norge med enkel seier i VM-åpningen.

Kari Mette Johansen og Norge lekte seg til seier over Japan i VM-åpningen. FOTO: SCANPIX

Japan ble slått 34-19 (15-9). Norge åpnet friskt med en rekke kontringsmål. Det sto 6-1 etter noen få minutter. Men det ble en åpningskamp med svært varierende spill.

Det sto 15-9 ved pause. Trener Thorir Hergeirsson ledet Norge for første gang i et mesterskap. Han benyttet muligheten til å bruke alle spillerne. Dette for å få dem i gang.

— Jeg kjenner at det er en ny rolle der jeg har hovedansvaret for det hele. Jeg synes det var bra i perioder. Vi gjorde det bra – motstanden tatt i betraktning. Japan utfordret oss ikke på returløpene. Det blir annerledes når lagene stopper våre spillerpunkter og løper hjemover, sa Heirgeirsson. Han tok over etter Marit Breivik i sommer, og det er liten tvil om at hans Norge er gullfavoritt i VM. Men mot Japan fikk man ikke annet svar enn at laget kommer til å løpe inn mange mål. Det ble tett oppunder 20 kontringsscoringer i premieren. – Vi spilte i perioder godt i forsvar og hadde bra keeperspill av Katrine (Lunde Haraldsen) og Kari (Aalvik Grimsbø). Norge fortsetter mesterskapet mot TunisiaDet blir nok en annen kamp. Jeg vil tro tunisierne har mer kraft å sette inn. Japan hadde ikke fysikk til å presse oss så mye, sa Thorir

Taper aldri åpningskamper

Mot Japan løp Kari Mette Johansen inn flere mål i første omgang. Linn-Kristin Riegelhuth var flittig og stoppet på sju mål.

Camilla Herrems kvikke føtter ga også sju scoringer mot en begrenset motstander.

Redusert

Norge har ikke tapt en åpningskamp i et mesterskap siden 29-30 mot Ukraina i VM 2003. Denne gangen var seieren gitt på forhånd. Det er voldsomme kvalitetsforskjeller på lagene i dette VM-et.

De norske jentene vant både OL og EM i fjor. VM-troppen mangler stjernespillere som Gro Hammerseng og Katja Nyberg. Begge har takket nei til landslaget for en stund.

Keeper Terese Pedersen og Tonje Larsen ble spart lørdag. Begge spiller trolig mot Tunisia søndag.

Norge fortsetter med Chile (17-51-tap for Romania) mandag. Så avsluttes gruppen mot Ungarn og Romania.

De tre beste går til hovedrunden og tar med seg poengene fra innbyrdes kamper.