Sport

TV3-kommentatoren fryktet nådeløs dom fra tv-seerne

— Var helt sikker på å få høre «Hvor er Harald? Savner TV 2, savner Harald og Bent».

FORBEREDT: TV3-kommentator Daniel Høglund bruker mye tid på hotellrommet i Krakow til å forberede seg til sendingene. Sammen med ekspert Kristian Kjelling har han fått gode tilbakemeldinger på måten de har tatt over for TV 2. CHRISTIAN SKARE STENDAL

 • Christian Skare Stendal

KRAKOW (adressa.no): TV 2 har sittet på håndballrettighetene i lang, lang tid, og kommentator Harald Bredelis stemme har vært et vanlig innslag i norske tv-stuer. Først og fremst når håndballjentene spiller mesterskap i desember, men også når guttene har hatt sine i januar.

DIREKTE 18.15: Makedonia — Norge

Men i år har det skjedd noe nytt.

TV3 har overtatt rettighetene til håndball-EM, og som erstatning for Bredeli og hans faste makker Bent Svele har kanalen valgt seg Daniel Høglund som kommentator og ekspert Kristian Kjelling.

Les også

Håndballdramaet ga TV3s beste seertall på fem år

Og det var ikke uten nerver Høglund fra Larvik tok tak i oppgaven, slik han gjorde da han overtok som mesterligakommentator for Thor Eggen i høst.

— Det har vært to etapper, og det er godt de kom litt unna hverandre. Jeg var veldig nervøs for å ta over etter Thor Eggen. I dagens samfunn er det så kort vei for å gi kjeft på Twitter eller Facebook. Vi vet folk sier fra, sier Høglund til adressa.no.

Hyller Kjelling som ekspert

Han valgte å starte trygt på fotballfronten. Forberedte seg nøye, og ville ikke bli tatt på at han sa noe som var faktisk feil. Han har mer erfaring fra håndballen, etter å ha kommentert for P4 i en årrekke.

— Men her var jeg helt sikker på at det kom til å komme. Ikke sånn at vi skulle være så dårlige, men jeg var helt sikker på at vi skulle få høre mye mer: «Hvor er Harald? Savner TV2, savner Harald og Bent». De er jo så etablerte og fantastiske å høre på. Og jeg elsker dem selv, forteller Høglund.

Les også

Derfor bruker landslagssjefen øreplugger

Men den massive kritikken har uteblitt.

— Det har sikkert vært litt, men jeg har ikke sett noe. Grunnen tror jeg er Kristian Kjelling. Han har rett og slett vært bunnsolid, og kan si ting som ikke så mange eksperter har sagt før. Han kan si «han har jeg spilt med, han gjør sånn og sånn, han er den og den typen», Kjelling kjenner det fra innsiden. Når vi er her kjenner han alle, og det er suksessfaktoren, sier kommentatoren.

— Seerne kan være nådeløse?

— Ja, de er det. Så jeg tror jeg har blitt «reddet» av Kjelling. Han har vært så god, og da kan jeg gjøre min jobb, som er å være engasjert og fargelegge bildet.

Les også

I kveld må Norge stoppe verdens skytterkonge

— På radio kunne jeg være helt idiot

Han omtaler seg selv som en engasjert og patriotisk kommentator. En som «bare vil være seg selv», som så mange har sagt før ham.

— Og om jeg er som Bredeli er det greit nok for meg, jeg skammer meg ikke over det. Han er bra, og jeg er nok på samme engasjementsnivå. På radioen kunne jeg være helt idiot, men jeg prøver å dempe det litt på tv så det ikke blir for slitsomt.

Likevel nyter Høglund å tydelig kunne glede seg over de norske prestasjonene i EM – prestasjoner som også har sendt seerne til TV3. For da Norge møtte Polen lørdag kveld hadde kanalen sine beste seertall på fem år. 456000 så kampen. På det meste var det over 600000 seere. Når Norge møter Makedonia i Krakow mandag kveld kan den gode trenden fortsette for kanalen.

— Det som er fint med å kommentere her er at det er lov å vise følelser. I Mesterligaen skal det ikke mye glede til for den ene siden før den andre siden reagerer. Mens målet vårt egentlig bare er å glede oss over god fotball, sier Høglund.

Nye tak i desember

Han har fått svært positive tilbakemeldinger for jobben kanalen har gjort, og vil gjerne få frem at han synes det er hyggelig.

— Når folk er misfornøyde sier de fra, og er de fornøyde er de gjerne stille. Her har det vært så utrolig hyggelig å se at folk har lyst til å si at vi har gjort det bra, og at de har skrytt av Kjelling og meg. Det å gi skryt er en mangelvare i dagens samfunn noen ganger, så det betyr mye for oss.

TV3 har rettighetene også til kvinnenes EM i Sverige desember, i tillegg til begge europamesterskapene i 2018. Høglund tror det blir minst like nervøse dager i forkant av håndballjentenes mesterskap.

— Da er det et nytt publikum, og du kommer inn i juletradisjonene til folk. Det er litt som vi spiller inn Grevinnen og hovmesteren i en ny versjon, og jeg er spent på hvordan folk tar imot oss. For det er en enda større oppgave, og da er det fint at vi har bevist at vi kan gjøre håndball, sier han.

Høglund har gitt beskjed til Drammen-spiller Kristian Kjelling om at han må legge opp fordi han så gjerne vil ha med seg eksperten også til Sverige i desember.

— Det mener jeg. Nå er han blitt gammel, nå må han fokusere på treningssenteret sitt og på å kommentere med oss, sier Høglund med et smil.

— Det er utrolig hyggelig at Daniel vil ha meg med, det setter jeg stor pris på, svarer Kjelling, som ikke vil love seg bort.

 1. Les også

  Balic var verdens beste håndballspiller. Nå er han Tønnesens mentor

 2. Les også

  Sagosen kvitt knesmertene etter å ha fått sprøyter med saltvann

 3. Les også

  Storscoreren flørter vilt med TV 2: Vil være med i stjerneprogram

Les mer om

 1. Håndball

Relevante artikler

 1. SPORT

  Her er ekspertene som skal gi TV-seerne EM-dramatikken

 2. SPORT

  Kan bli siste håndball-VM for TV 2: – Du kan stole mer på trekkfuglene enn på TV-rettigheter

 3. SPORT

  3300 timer med OL på TV 2: - Blir ikke mye Copacabana på meg

 4. SPORT

  Slik blir håndballfesten på TV

 5. SPORT

  TV 2-profil tapte veddemål - men nektes å gjennomføre straffen

 6. SPORT

  «TV 2s badestunt er en hån mot håndballjentene»