Sport

Putin om suspenderte Blatter: - Han fortjener fredsprisen

Russlands president Vladimir Putin tok torsdag til ordet for at den suspenderte FIFA-presidenten Sepp Blatter burde få Nobels fredspris.

Russlands president Vladimir Putin og FIFA-president Sepp Blatter har et tett vennskap. Foto: Maxim Shipenkov, Reuters / NTB scanpix

— Han er en som burde få Nobels fredspris. Hans bidrag til det globale humanitære arbeidet er kolossalt, sa statslederen under en pressekonferanse torsdag.

MANGE HAR LEST DENNE SAKEN I DAG:

Les også

Norges keepertrener frykter at lag vil tape med vilje i håndball-VM

Uttalelsen kommer samme dag som Blatter er inne til avhør med FIFAs etiske komité i forbindelse med korrupsjonsmistankene mot ham og UEFA-president Michel Platini.

Blatter skal svare for en millionutbetaling fra FIFA til Platini som ble gjort i 2011. Summen skal være betaling for arbeid gjort for FIFA mellom 1998 og 2001. Det finnes imidlertid ingen skriftlig avtale, og heller ingen god grunn til hvorfor utbetaling først fant sted i 2011. 79 år gamle Blatter skrev nylig brev til samtlige 209 medlemsland i FIFA hvor han hevdet sin uskyld og kalte prosessen en heksejakt.

I en stor artikkelserie har vi tatt for oss FIFA. Dersom du vil sette deg ytterligere inn i den skakkjørte organisasjonen, anbefaler vi disse sakene:

Tidligere NFF-president:— FIFAs etiske komité var meningsløs.

Sveits:Derfor er det idrettspampenes Mekka.

Den oppsiktsvekkende avtalen:Slik fikk Blatter Putin til å endre russiske lover.

(©NTB)