Sport

Ndure dømt til 30 dagers fengsel for vold mot samboeren

Lagmannsretten dømmer sprinteren Jaysuma Saidy Ndure (33) for vold mot sin tidligere samboer, men mer enn halverer straffen.

Jaysuma Saidy Ndure (33)

Den profilerte friidrettsutøveren er i Eidsivating lagmannsrett dømt til 30 dagers fengsel for å ha brukt vold mot sin tidligere, nå 24 år gamle samboer. Retten finner at voldsbruken – to tilfeller av legemsfornærmelse – ikke skjedde under særdeles skjerpende omstendigheter, slik aktoratet anførte.

Legemsfornærmelse uten at det foreligger skjerpende omstendigheter omfatter de mindre alvorlige voldshandlingene. Ndure er dømt for å ha tatt halsgrep på sin tidligere samboer og en gang dyttet henne.

Les også

Ndure dømt til 75 dagers fengsel for vold mot samboeren

– I formildende retning bemerkes at fornærmede i noen grad bidro til å opprettholde partenes høye konfliktnivå, heter det i lagmannsrettens dom.

Ndure nektet straffskyld, med ble dømt på begge punkter. Straffen omfatter også brudd på besøksforbudet, ved at han hadde sendt en Snapchat-melding til den tidligere samboeren. Dette forholdet ble rettskraftig avgjort da saken gikk for Nedre Romerike tingrett.

Han er også dømt til å betale henne 20.000 kroner i oppreisningserstatning.

I tingretten ble sprinteren dømt til 75 dagers fengsel og måtte i tillegg betale 30.000 i oppreisning til fornærmede. Ndure var først tiltalt for grov familievold mot den 23 år gamle kvinnen, men bevisbildet i saken tvang påtalemyndigheten til å frafalle store deler av tiltalen.

(©NTB)

Les mer om

  1. Jaysuma Saidy Ndure