Her er kart over 30 turer du kan gå i helga

Opphopning av turfolket i de mest populære løypene bekymrer. Nå publiseres 30 kart på nett, som et bidrag til å spre folk i løyper over hele Stor-Kristiansand.

Tor Mjaaland (t.v.) i Oddersjaa, Per-Svein Holte i Midt-Agder Friluftsråd, Arne Holte i Oddersjaa og ordfører Jan Oddvar Skisland håper så mange som mulig vil gå på tur, men ber dem om å spre seg utover i byens mange turområder. Her er de i Tusentrappane på baksiden av Sørlandet Sykehus.

KRISTIANSAND: – Folkehelse er viktigere enn noen gang, men jeg er redd for at folk skal gå for tett. Dette håper vi blir et bidrag til at ikke alle samler seg rundt Stampa, Grønn Slette eller på Odderøya, sier ordfører Jan Oddvar Skisland.

Kristiansandere benytter koronakrisen til å gå turer som aldri før. Mange som er hyppig i heia rapporterer om at de aldri før har sett så mange folk på tur. Ingenting er bedre for folkehelsa. Samtidig har folk en tendens til å hope seg opp i de mest populære turløypene – med smittefaren det innebærer – mens det er langt mellom trimmerne i mange andre flotte turløyper i Kristiansand-distriktet.

Les hele saken med abonnement