Sport

60 minutter på 60 sekunder: Oilers fikk bank av ligalederen

Oilers sleit med å få i gang maskineriet da Storhamar var på besøk i DNB Arena. Ligalederen kontrollerte inn tremålsseier.

Oilers tapte mot Storhamar torsdag.
  • Lars Hjalmarsson

STAVANGER OILERS – STORHAMAR 1-4 (0-2, 1-0, 0-2)

Ligaleder Storhamar kom på besøk i DNB Arena torsdag. Og det var gjestene som kom best ut av startblokka i en kamp der begge lag brukte god tid til å kjenne på hverandre.

Rett før første periode var havspilt gjorde Oilers det for komplisert i angrep. Storhamars Curran brøt angrepet, og kom alene med Henrik Holm. Holm var på pucken, men den lurte seg under skøyta og inn i mål.

Et par minutter senere tok Kokkala to minutter for tripping. Storhamar brukte overtallet til å øke presset på Oilers. Det endte i at Nicholls fikk tid til å sikte. Gjestene med to, Oilers med null til pause.

Oilers får flere sjanser til å forbeder statistikken sin overtall i andre periode, men det blir ikke noe pynting på de tallene.

Les også

Oilersbørsen: Keeperen best i et lag som sleit med på-knappen

I spill fem mot fem sitter det derimot for vertene. Søberg starter et meget godt angrep, pucken er innom Soares og Rapuzzi før Humphries banker den i mål med tre minutter igjen av perioden. Plutselig var det kamp igjen.

Energien fra målet ble ikke med hjemmelaget på isen i trerdje periode. Publikum fikk servert mye på halv maskin, men en god Henrik Holm holder Oilers inne i kampen.

Syv minutter inn i perioden gjør Holm en kjemperedning, men får ingen hjelp til å klarere pucken. Nicholls får komme alene mot Oilerskeeperen bare sekunder etter redningen. Denne gangen ender pucken i nettet.

Med 2.48 igjen på klokka prøver Gulbrandsen å ta grep ved å ta Holm av banen og spille seks mot fem. Det er nær ved å gi uttelling, men når Storhamar får tak på pucken ender det med punktering.

Nicholls setter sitt tredje for dagen og fastsetter sluttresultatet til 1–4.

Les mer om

  1. Ishockey
  2. Stavanger Oilers
  3. Storhamar
  4. Henrik Holm
  5. DNB Arena