Sport

Serena Williams ute av Australian Open etter kvartfinalethriller

Tapte mot tsjekkiske Karolína Plísková.

Amerikanske Serena Williams i sving mot tsjekkiske Karolína Plísková i kvartfinalen i Australian Open onsdag. Foto: Mark Schiefelbein / AP / NTB scanpix

  • even.lubeck@ntb.no

Serena Williams lå dårlig an, før hun klinte til og snudde kampen mot tsjekkiske Karolína Plísková til en neglebiter. Men Plísková vant til slutt 6-4, 4-6, 7-5.

Ranket som nummer 17 i turneringen er 37-åringen Williams tilsynelatende kommet langt i årets turnering, mens Plísková er seedet som nummer sju.

Men Williams trives i Australian Open, turneringen hun har vunnet sju ganger, sist i 2017. Det var ventet at hun skulle gjøre det bra.

Onsdag åpnet imidlertid Plísková sterkest, tok første sett greit 6–4 og lå komfortabelt i ledelsen midt i andre sett. Da først virket det som Williams våknet, og hun klasket seg inn til settseier 6–4.

  • LEST DENNE? Her smadrer tennisesset racketen i sinne

Karolína Plísková klarte på mesterlig vis å avverge både matchball og å bryte servegamene til Williams. På stillingen 6–5 hadde hun serven og holdt den inn til seier og semifinaleplass. Foto: Kin Cheung / AP / NTB scanpix

Skuffet Williams

I tredje og avgjørende sett så det ut som amerikaneren var helt seg selv igjen, og på ledelsen 5–1 virket det ikke som det skulle være noe problem for henne å komme seg videre til semifinale.

Plísková klarte på mesterlig vis å avverge både matchball og å bryte servegamene til Williams. På stillingen 6–5 hadde hun serven og holdt den inn til seier og semifinaleplass.

– I det store bildet har det alltid handlet om å vinne for meg. Jeg skal ikke sitte og lyve om det. Jeg kommer til å ta en kamp av gangen fremover og fortsette å jobbe på, uttalte en skuffet Williams etter kampen, og fortsatte:

– Hun spilte sin beste tennis noensinne da kampen sto og vippet.

Pliskova innrømmet etter seieren at hun ikke hadde troen på seier på 1-5.

– Da var tankene mine i garderoben. Det var tøft, fordi hun spilte veldig bra, og jeg spilte for passivt. Hun så etter hvert litt "shaky" ut, så jeg tok sjansen min og vant.

Møter Osaka

I semifinalen møter Pliskova japanske Naomi Osaka, som vant problemfritt i sin kvartfinale mot Jeina Svitolina fra Ukraina tidligere onsdag, med sifrene 6-4, 6–1.

Japanske Naomi Osaka jubler etter kvartfinaleseier over Jeina Svitolina fra Ukraina i Australian Open i Melbourne onsdag. Foto: Kin Cheung / AP / NTB scanpix

Svitolina hang med Osaka i kampens første fire game, og tok sine egne servegame, men så var det enveiskjøring fra japaneren. Hele kampen var over på en drøy time.

Osaka er ranket som nummer fire i turneringen, mens Svitolina var ranket som nummer seks.

Det blir Osakas første semifinale i Australian Open.

– Hun er farlig, men jeg tror ikke det er noen som er mer farlig enn Williams. Vi får se, sier Pliskova om Osaka.

I den andre semifinalen møtes tsjekkiske Petra Kvitová og stjerneskuddet fra USA, Danielle Collins.

(©NTB)

Les mer om

  1. Tennis