Sport

Politivitne: Ndures samboer virket panisk og redd

Politikvinnen som først møtte Jaysuma Saidy Ndures samboer natt til 8. november 2014 fortalte om en kvinne som møtte politiet i sokkelesten ute i kulda.

Jaysuma Ndure er tiltalt for vold mot samboeren.

Dommeren i voldssaken mot Ndure har hittil bare hatt den tiltaltes og den fornærmede kvinnens motstridende forklaringer å støtte seg på. Første politivitne onsdag var derimot ikke i tvil om hva hun selv så da hun sammen med en kollega rykket ut på nødmeldingen til politiet natt til 8. november 2014.

Les også

  1. Ndure i retten: - Jeg har ikke rørt henne én gang

  2. Ekssamboeren fortalte om slag og sjalusi

Utenfor blokka ble politipatruljen møtt av kvinnen som hadde ringt. Hun kom i sokkelesten, med sminken rennende og merker rundt halsen. Skjelvende forklarte hun politibetjenten hva som hadde skjedd.

Aktor Camilla Ek Sørensen (tv) og forsvarer Mette Yvonne Larsen i Nedre Romerike tingrett mandag morgen der Jays Ndure må er tiltalt for gjentatte ganger av vold og trusler mot sin eks-samboer.

— Det virker som om hun er i panikk, hun skjelver, sminken renner og det virker som om hun har grått. Hele situasjonen framstår som troverdig. Det er merkene hun har på kroppen. Det er vanskelig å forklare det, men hun virket redd, sa politibetjenten.Mens kvinnen ble fraktet i ambulanse til Ahus, ble Ndure pågrepet og fraktet til politihuset på Lillestrøm hvor han ble satt på glattcelle.

Lege fant klare spor av vold på Ndures samboer

Rettsmedisiner Arne Stray-Pedersen konkluderte med at skadene på Jaysuma Saidy Ndures samboer var forenelig med at hun var påført vold eller trykk.

Den erfarne rettsmedisineren gikk nøye gjennom alle skadene som ble funnet på kroppen til den 23 år gamle kvinnen dagen etter nødmeldingen til politiet natt til 8. november 2014. Det ble påvist hudblødninger og synlige blåmerker på halsen, armene og noen på det ene beinet.

Stray-Pedersen slår fast at skadene stammer fra det som defineres som stump vold., men rettsmedisineren sa at han ikke tar stilling til hvordan skadene er påført og presiserte at det heller ikke sikkert at et annet menneske står for skaden.

Hudblødningene rundt hele halsen mener derimot rettsmedisineren må stamme fra et halsgrep og avviser at det kan komme av en genser som er blitt strammet, slik Ndure har sagt i sin forklaring.

– Det påfallende her, er at det er merker som er synlig halvannen dag etterpå. Det kan stemme at det er et grep med en genser innenfor, men at det skal være fra en genser som er dratt rundt er det ikke. Det ville gitt en annen type merke, sa Stray-Pedersen.

I retten er friidrettsutøveren tiltalt for seks tilfeller av vold og trusler mot kvinnen og for ett brudd på besøksforbudet han ble ilagt etter pågripelsen. Han nekter straffskyld for alle forhold. (©NTB)

Les mer om

  1. Friidrett
  2. Jaysuma Saidy Ndure