Sport

Oilers sprudlet da damene inntok DNB Arena

Det var damenes aften i DNB Arena lørdag. Og Oilers ga de fremmøtte en skikkelig festkveld.

Tone Bakken Bengtson (f.v.), Kristine Hogsnes, Maren Rasmussen og Line Cederstrøm koste seg i DNB Arena da Oilers inviterte til damenes aften lørdag.
  • Kjetil Flygind
    Kjetil Flygind

Stavanger Oilers – Manglerud Star 8–1

– I dag var aggressive og på, sier Tone Bakken Bengtson.

"Hockey and heels" kaller Oilers kvelden der det meste handler om kvinnene på tribunen. Og denne gangen fikk både feststemte og stivpyntede kvinner, og alle andre hockeyinteresserte på tribunen, valuta for pengene.

Oilers leverte en festaften for samtlige av de 3707 tilskuerne i DNB Arena.

I baren var stemningen god da Aftenbladet møtte Bakken Bengtson, Kristine Hogsnes, Maren Rasmussen og Line Cederstrøm. Det var fest i losjen - med Gatsby som tema.

– Dette er veldig kjekt. Vi har vært med på dette før, det er godt innarbeidet. Veldig gøy og et fint tiltak for å få jenter til å gå på kamp. Men det er kjekt med noen menn her også, da. Det er fint med litt balanse, sier Kristine Hogsnes.

Bakken Bengtson har gått på Oilers-kamp i ti år, og møter opp uavhengig av om det er damenes aften eller ei.

Oilers rundspilte et fullstendig sjanseløst Manglerud Star og vant 8–1. Med to minutter igjen sto publikum oppreist og klappet for spillerne tiden ut.

Å slå MS komfortabelt på egen is har vært som forventet de siste årene. Men denne sesongen er alt snudd på hodet. Ingenting er som forventet.

Derfor betyr en storseier mot MS mer enn den har gjort før. For Oilers er ikke noe topplag. Etter 37 kamper er laget på 5. plass på tabellen.

Oilers-veteranene Sveum (to scoringer mot MS), Peter Lorentzen (to scoringer mot MS) og Josh Soares (noterte sitt 196. målpoeng i Oilers-drakten mot MS), har lidd med resten av Oilers-familien hele sesongen.

Etter å ha slått Lørenskog 8–2 hjemme for ti dager siden, fulgte Oilers opp med å tape 4–1 hjemme for Frisk Asker.

Curtis Gedig leverte en perlescoring for Oilers i 8–1-seieren over MS lørdag kveld. Det ble en festaften i DNB Arena der Oilers så ut som Oilers.
Les også

Oilers med hockeyfest da MS ble knust: – Det begynner å ligne på noe

Prat, prat, prat

Da gikk det en kule varmt i garderoben i DNB Arena, kan veteranene fortelle. For etter nok et tilbakefall måtte noe skje.

– Den kampen var en «wake up call». Det som skjedde der var ikke bra. Det var en god prat og en nyttig diskusjon, sier Josh Soares (35).

– Det har vært mye prat hele sesongen. Men etter den kampen ble det brukt en del sterke ord. En del av oss som har vært her lenge følte det ganske sårt at vi skulle være så dårlige etter at vi var gode kampen før. Det ble sagt en del ting etter den kampen som det ser ut som folk har tatt til seg. Og da spiller vi plutselig Oilers-hockey, følger Sveum (31) opp.

– Vi er veldig hverandre nå, takhøyden er stor, sier Peter Lorentzen (34).

Praten etter Frisk-tapet føyer seg inn i rekken av flere «krisemøter» i Oilers-garderoben. To ganger før jul ble det luftet ut.

Begge ganger uten særlig suksess. Kanskje er alle gode ting tre?

Seieren over serietoer Sparta i forrige uke ble fulgt opp med en knusende overlegen 8–1-seier over Oslo-laget MS.

Peter Lorentzen (t.h) leverte en strålende kamp mot MS. Her jubler han for sitt andre mål for kvelden sammen med Spencer Humphries.

Kan vi stole på dem?

Men så ustabile som Oilers har vært denne sesongen, er det nesten litt vanskelig å tro fullt og helt på spillerne når de sier at Oilers-toget er på rett spor.

For helt siden september har både trenere og spillere forsøkt å forklare hvorfor ting lugger.

– Nå har vi levert to gode kamper. Jeg vet ikke om det har skjedd før denne sesongen. Men nå skal vi opprettholde dette og så skal vi få tre gode kamper, fire, fem, seks og syv. Vi skal bygge videre på dette, sier Dennis Sveum.

Peter Lorentzen, som er inne i sin niende sesong i Oilers-drakten, ber om å bli trodd når han sier at det er ting som tyder på bedring.

Dennis Sveum scoret to ganger mot Manglerud Star. Etter kampen mente han det var tilfeldigheter som gjorde at skuddene gikk inn.

– Det svir når vi ikke finner identiteten vår, når vi ikke spiller Oilers-hockey. Men i de to siste kampene har vi malt på. Og vi maler på i henhold til de avtalene vi lager. Da er vi tunge å møte. Og jeg tror vi skal bli tunge å møte fremover. Vi er nærmere hverandre ute på isen, det ser sikkert enklere ut fra tribuneplass også. Vi er på rett spor, og nå må vi bare fortsette. Det kan ikke skli ut mer, vi kan ikke tro vi er verdensmestere. Det har skjedd før, sier Lorentzen, som leverte en stor kamp mot MS.

– Jeg kan si med sikkerhet at vi er med på hverandre, for vi har ikke råd til mer tull nå. Nå må vi bygge oss sterke. I de to siste kampene synes jeg vi ser tegn på at vi bygger dette stein for stein, sier østfoldingen.

– Det er dette vi har predikert hele sesongen. Men det tok jo litt tid før vi fikk solgt inn budskapet om hvordan vi skal spille for å vinne. Vi ser jo at når vi spiller som et lag, så funker det. Nå spiller vi plutselig ishockey slik ishockey skal spilles, sier Josh Soares.

Les også

Oilers-børsen: Endelig fikk grovarbeideren skinne

–Tilfeldigheter

Kampen mot tabellnabo MS ble aldri spennende. Det tok to og et halvt minutt før vi skjønte hvor seieren skulle ende. MS fikk kun én redusering, den kom da Oilers tok foten av gasspedalen.

Bortsett fra det var Oilers fullstendig overlegne. Og på blålinjen sto Dennis Sveum og prikket skuddene.

Philippe Cornet kjemper om pucken mot MS. Cornet åpnet scoringsballet for Oilers.

– Det var tilfeldigheter som gjorde at den gikk inn. Det var folk på mål, og da går slike skudd inn. Det skjer innimellom. Den første gikk der du håper den skal gå. Men jeg vil ikke skryte av meg selv for at den gikk i mål, sier Sveum beskjedent.

Heller ikke Peter Lorentzen vil sole seg i glansen av å ha satt to pinner. For Oilers’ grovarbeider, som spiller med hjertet utenpå drakten, jobber steinhardt i hver eneste kamp, og har en rolle som betyr innsats, tæl og guts, bryr seg fint lite om det er han selv om scorer målene.

Les også

Stavanger Oilers knuste Sparta på bortebane: – Jeg så ikke at pucken gikk i mål engang

– Det er selvsagt gøy å score, men det er ikke det viktigste. Det er gøy å være på tavlen selv, men det er viktigere at mange andre også er der. At det var jeg som scoret to mål er tilfeldig. Rekken jeg spiller i (sammen med Kristian Forsberg og Eirik Salsten) skaper som regel en del i hver kamp. Jeg vil jo være med og bidra i alle spillets faser, men jeg har en annen rolle i laget enn å score mål. Og den rollen aksepterer jeg og trives godt i, sier Lorentzen.

Josh Soares noterte seg for sitt 196. målpoeng i Oilers-drakten. Med flyt kunne han bikket 200 poenggrensen mot MS. Men Soares er et stykke unna sitt gode, gamle jeg.

– Jeg visste faktisk ikke at jeg hadde så mange poeng. Jeg har ikke kontroll på totalen. Men det er godt å se at andre bidrar med mål. For meg spretter den ikke riktig vei om dagen, dessverre. Vi trenger mange som bidrar, vi er avhengig av tre-fire rekker som produserer og bidrar, og ikke bare en, sier canadieren.

Les mer om

  1. Eliteserien (hockey)
  2. Ishockey
  3. Stavanger Oilers