Sport

Skogrand: - Jeg trenger nye utfordringer

Stine Skogrand besøker sin nye klubb Silkeborg-Voel KFUM neste helg. Samboer Eivind Tangen blir med, han òg. For å føre samtaler med potensielle nye arbeidsgivere.

FLYTTER OG BLIR PROFF. Stine Skogrand gjør danske av seg neste sesong. Trolig havner også samboer Eivind Tangen i "pannekakelandet" fra høsten av. Foto: Ørjan Deisz
 • Trond Sandvik

Sist uke sprakk nyheten om at Skogrand var på vei til dansk håndball. Siden har det vært taust.

Les også

Stine Skogrand klar for danske Silkeborg

Nå bekrefter dog 22-åringen overfor Bergens Tidende at Silkeborg-Voel KFUM blir hennes neste arbeidsgiver – det bergenske stjerneskuddet har signert en avtale med klubben fra Jylland som skal gjelde i to år.

Presenteres under kamp

— Selvsagt fullfører jeg sesongen med Tertnes. Men så flytter jeg sørover. Mest fordi jeg trenger nye utfordringer. Den danske ligaen er hakket bedre enn den norske. Det kan gjøre meg til en enda bedre håndballspiller, tror den nybakte verdensmesteren.

Skogrand har ennå ikke gjort seg kjent med forholdene i Silkeborg. Men det skjer neste helg. Da skal hun se sine nye lagvenninner i kamp hjemme mot topplaget FC Midtjylland fredag aften. Så går lørdagen og søndagen med til å bli bedre kjent med nye lagvenninner, trener og klubbledelse.

Les også

Eivind Tangen følger trolig kjæresten til Danmark

— I tillegg har jeg hørt at Silkeborg er en flott by. Det blir spennende å se hva den har å vise frem.

Mens hans bedre halvdel rusler rundt i Silkeborg, tar samboer Eivind Tangen en avstikker til klubber like i nærheten. Hvilke, vil han ikke si noe om. Det er kort vei til Bjerringbro, og ikke mer enn en times biltur vestover til både Skjern og Holstebro.

Tangen er tydelig på at han vil til en toppklubb om han forlater FyllingenBergen ved sesongslutt – alle de tre nevnte klubbene er pr. nå topp tre i den danske håndballigaen.

Tangen i møter

— Vi reiser først og fremst til Silkeborg for at Stine skal bli presentert som ny spiller under en kamp de har. Men jeg skal nå se litt på egne muligheter òg, bekrefter Tangen.

- Ved å besøke klubber?

— Jeg skal ha møte med noen nærliggende klubber, ja.

Allerede denne helgen er Stine Skogrand og Tertnes på plass i Danmark. Ikke på Jylland, men på øyen Fyn. Lørdag ettermiddag spilles nemlig returmøtet i EHF-cupen mellom Odense og Tertnes. I Haukelandshallen sist søndag vant danskene med ett mål, 21–22. Nå vil Skogrand ha revansj.

— Og det er fullt mulig. Vi spilte tidenes dårligste førsteomgang hjemme sist helg. Krymper vi de dårlige periodene, ser jeg helt klart for meg at vi slår Odense og avanserer til cupens kvartfinaler. Ingenting ville vært mer inspirerende.

Mest lest akkurat nå

 1. 1
  NORGE
  Publisert:

  Ekspert om at broen er knekt flere steder: – Virker litt underlig

 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5