Kristoffersen: Nesten dødt løp med Hirscher

Men det er en russer som leder slalåmrennet i Santa Caterina.

STERK OMGANG: Henrik Kristroffersen var bedre enn Marcel Hirscher, men en russer var bedre enn dem begge i første ogmang i Santa Caterina.
  • Kurt B. M. Haugli

De to store i slalåm denne sesongen var helt i toppen. Men de måtte se en mann foran seg. En russer.

Alexander Khorosjilov vant et verdenscuprenn i januar for ett år siden. I Santa Caterina viste han at det er januar som er hans god-form-måned.

Les også

Løseth-suksessen: - Det blir ikke lenge til neste seier

Han kjørte en nesten prikkfri første omgang og tok ledelsen foran rivalene Henrik Kristoffersen og Marcel Hirscher . De to kjørte ned på nesten samme tid. Bare tre hundredel skiller dem på andre og tredje plass. Kristoffersen foran Hirscher.

De har henholdsvis syv og 10 hundredeler opp til Khorosjilov.

Vil vinne tre på rad

Marcel Hirscher har dominert disiplinen de siste årene, men i år har han blitt stilt i skyggen av 21-åringen fra Rælingen. Henrik Kristoffersen har vunnet de to slalåmrennene som er kjørt denne sesongen. Hirscher har blitt nummer 2 i begge disse rennene. Kristoffersen leder derfor slalåmcupen.

Les også

Løseth feiret triumfen med italiensk ikon: - En utrolig lettelse

Hirscher kjører bedre i storslalåm og har vunnet et renn i super-G denne sesongen og ligger på andre plass i verdenscupen sammenlagt bak Aksel Lund Svindal. Dersom han kjører inn til en plass blant de ti beste er det Hirscher nok en gang som er i ledelsen.

Stødig av Solevåg

Sebastian Foss Solevåg er ranket som nest beste nordmann i slalåm, men har ikke klart å komme seg til mål i to omganger denne sesongen. I Santa Caterina gikk det bedre i første omgang. Han er på 7. plass etter første omgang. Han er 72 hundredeler bak ledende Khorosjilov når 32 løpere har kjørt.

Det er nøyaktig ett år i dag siden Foss Solevåg sto for sin beste prestasjon i karrieren. 6. januar 2015 tok han en tredjeplass i slalåmrennet i Zagreb.

Leif Kristian Haugen har i hatt en problematisk sesongstart, men i dag kjørte han inn til en 10. plass fra startnummer 41. Han er 99 hundredeler bak.

Jonathan Nordbotten hadde ingen god slalåmomgang og kjørte ned til en tid som foreløpig holder til en plass blant de 30 beste. Han er 2,42 bak ledende Korosjilov.

Espen Lysdahl kjørte ut.

  • I går kjørte Nina Løseth ned til sin første seier i verdenscupen. Les mer om dette her.

Hør siste episode av Aftenpodden Sport her: