Sølvet glapp for Tertnes

Med Stine Skogrand ute med skade, ble det for tøft for Tertnes i Trondheim

IKKE GOD NOK: Trener Tore Johannessen og Maren Roll Lied fikk det tøft mot Byåsen. Nå blir det tøft hvis de skal klare sølvmedalje.

Byåsen — Tertnes 29-19 (12-7)

Med to poeng opp til Byåsen på andreplass, var Tertnes avhengig av seier onsdag kveld, hvis de fortsatt ville ha en realistisk mulighet til sølv.

Men i Trondheim gikk det ikke som Tertnes hadde håpet på, og nå er de avhengig av hjelp skal de klare bronsemedaljen.

— Det er fortsatt mulig å bli nummer tre, men nå trenger vi hjelp av Glassverkets motstandere, samtidig som vi må gå feilfritt hele veien, sier trener Tore Johannessen.

Svake skudd

Selv om resultatet sa en ting, var det spillemessig bra fra Tertnes' side. Sjansestatistikken vant de i begge omgangene, men skuddene var det ikke mye å skryte av.

— Vi spilte kanskje ikke en fantastisk angrepskamp, men vi kom til mange muligheter som satte oss rett på keeper, sier Johannessen.

Treneren mener at resultatet ikke gir det riktige bildet av hvordan kampen foregikk.

— Byåsen var nok et hakk bedre enn oss i dag, og det er en fullt fortjent seier, men med en normal uttelling av sjansene burde vi vært nærmere. Et tap med 3-4 mål hadde gitt et mer riktig bilde spillemessig.

Savnet Skogrand

Det var lenge usikkert om Stine Skogrand kom til å spille kampen. Landslagsspilleren fikk en skade i hælen sist kamp, mot Skrim Kongsberg forrige søndag. Savnet av stjernen var tydelig hos Tertnes-jentene.

— Vi merket at hun er vekke, spesielt ute i kampen da vi skulle rullere på laget og se etter andre muligheter, sier treneren.

Tertnes ledet lenge over trondheimsjentene, men etter en timeout snudde Byåsen kampen. Det var heller ikke til hjelp for Tertnes at Celine Sivertsen like etterpå bommet på straffe.

Selv om Tertnes fikk fyrt av flere skudd, gikk de enten i muren, i stolpen, eller ble stoppet av en god Andrea Pedersen i Byåsen målet.

Det var lite å rope hurra for de siste ti minuttene, ingen av lagene god foran mål. Savnet av Skogrand var stort i den første omgangen for Tertnes, og Byåsen kunne rusle i garderoben med en solid 12-7 ledelse.

Klarte ikke snu det

Tertnes fortsatte med å stå høyt med forsvaret i andre omgang. Det fungerte ikke helt som Johannessen kanskje hadde håpet på, og Byåsen fortsatte med å sette baller i nettet bak Marie Davidsen.

Som i førsteomgang startet begge lag godt og fikk inn flere mål, men halvveis ut i kampen stoppet det opp for begge lag. Det gikk flere minutter mellom målene.

Selv om Byåsen øker ledelsen jevnlig gjennom kampen, er dagens lyspunkt for Tertnes, Davidsen i målet. Hun gjør flere gode redninger, men det hjalp dessverre ikke når oppgavene fremover på banen ikke ble gjort.

De kan virke som nervene tok Tertnes-jentene. Byåsen hadde full kontroll hele kampen, og sikret seg et solid forsprang i kampen om sølvet.