Lie Hansen om Norges kvaliksjanser: - Klart vi kan vinne med syv

Håndballgutta står overfor en formidabel oppgave onsdag kveld. En nyoperert Espen Lie Hansen er optimist.

Espen Lie Hansen i aksjon i den første kampen mot Slovenia.

STAVANGER: — Vi slo Frankrike med fem mål i EM. Hvorfor skulle vi ikke kunne slå Slovenia med syv i en VM-kvalifisering? Frankrike er et bedre lag enn Slovenia, sier Lie Hansen før skjebnekampen i DNB Arena.

På de 28 siste landskampene er det bare Kroatia som har greid å så Norge med seks mål, men da det gjaldt som mest – det vi si neste års VM i Frankrike – greide Slovenia det også.

— Det var selvfølgelig synd at det ble så mye som 24-18 der nede (i Celje lørdag), men nå er vi mer forberedt på det forsvarsspillet som møter oss, selv om de bytter fra 3-3 til 5-1 og 6-0. Vi vet hvordan vi skal komme til bedre sjanser, men vårt viktigste våpen blir kontra og ankomst, sier 27-åringen, som normalt er Norges farligste spiller i ankomst.

LES OGSÅ:

Les også

Tyskerne nektet Reinkind å spille VM-kvalifisering for Norge

Operert i albuen

Etter hver kamp den siste tiden har Lie Hansen forlatt banen med en ispose på skulderen. Men tro ikke at det er noe feil med skuddarmen.

— Jeg ble operert i albuen for fire uker siden. Det gjorde at jeg ikke fikk kastet på lenge. Så når det går fra ingen ting til mye kasting på kort tid, blir skulderen vond. Men adrenalin er det beste smertestillende, sier Buskerud-gutten og smiler.

Lie Hansen har erfaring fra fransk håndball gjennom spill i Dunkerque. Han har svært lyst på en ny tur med landslaget – et landslag som står i fare for å miste sitt tredje VM på rad.

Les også

Fotballskade skapte håndballkeeper som spås verdensklasse

Slovensk stjerne tilbake

Uros Zorman har vært Slovenias fremste spiller i en årrekke. I den første VM-kvalikkampen var han ikke med, men både han og den sterke backen Vid Kavticnik er med til Stavanger. Det betyr at slovenerne ikke anser avansementet for gitt.

— To andre er ute, men de møter oss med et like godt lag som lørdag, sier landslagssjef Christian Berge, som har planen klar.

— Vi må få mer bevegelse bak de slovenske treerne, og vi må vinne duellene. De har et forsvar du ikke kan tegne deg gjennom. Kontringene blir vårt viktigste våpen, og vi må spille med litt risiko, sier Berge.

Zorman vet hvor fort det kan snu i håndball. Kielce-spilleren lå under 17-26 17 minutter før slutt i Champions League-finalen mot Veszprém. Det endte 29-29 og Kielce vant etter ekstraomganger og straffekastkonkurranse!

Motsatt kollaps nå, Zorman?

Max kl. 18.30 (kampstart 19.00)

Les også

Tung VM-vei for håndballgutta

Hør siste episode av Aftenpodden Sport og få gratis samlivsråd for sommeren, alt du trenger og ikke trenger å vite om EM i Frankrike: