Sport

Fyllingen ga treneren drømmeåpning

Bergenserne skjøt fjorårets seriemester Haslum i senk og vant til slutt 35-31.

SLO SERIEMESTEREN: Vidar Gjesdal - her fra tiden i Stord - fikk en god åpning i Fyllingen. Foto: Ørjan Deisz

  • John Inge Seljehaug

FYLLINGEN — HASLUM 35-31

FRAMOHALLEN (bt.no): - Dette var en helt fantastisk kamp og utrolig gøy. Å slå fjorårets gullag på denne måten er en drømmestart på trenerkarrieren min her i Bergen, sier Vidar Gjesdal etter debuten.

— Som ny trener er man selvsagt alltid litt ekstra spent, men etter åtte sesonger i klubben på seniornivå tidligere er det først og fremst utrolig gøy å være tilbake.

Og gøy ble det. Fyllingen gikk respektløst til verks mot fjorårets seriemester i Framohallen. Etter fem minutter ledet bergenserne 5-0, men selv om Haslum kriget seg inn i kampen igjen og tok også ledelsen i slutten av første omgang synes Gjesdal at det beste laget vant til slutt.

— Vi lå under 15-16 til pause, og det var jeg litt misfornøyd med. Men i andre omgang greide vi å brette ut spillet mer og bruke kantene. Det gjorde at vi hadde flere strenger å spille på og ikke var så avhengig av at Eyvind Tangen skulle score mål.

Går for medalje

Fyllingen har mistet Harald Reinkind og flere av sine fremste nøkkelspillere fra fjorårssesongen. Nettopp det er årsaken til at håndballekspertene i Norge har tippet at Fyllingen i år ender på en syvende- til niendeplass.

— Vi har mistet fem-seks nøkkelspillere fra fjorårslaget, og de greier vi ikke å erstatte over natten. Men likevel har vi fortsatt mye kvalitet i gruppen som kan prestere også på kort sikt, slik som mot Haslum i dag, sier Gjesdal som ikke er redd for å slå tilbake mot ekspertene.

— Vi har store ambisjoner også denne sesongen og vi går for medalje, men vi er nok avhengig av marginer og flyt på veien for å lykkes. I dag viste vi at kan slå hvem som helst.

I sin første kamp som leder for Fyllingen gikk han frem og tilbake på parketten langs trenerbenken. Gjennom samtlige 60 minutter skrek han til spillerne sine, dommerne og rev seg i håret når situasjonene gikk i mot. Men når Fyllingen hamret ball etter ball i nettet bak Haslum-keeperen, var det ingen som jublet høyere enn Gjesdal, som hoppet opp og ned på sidelinjen.

— Jeg har blitt litt roligere med årene sidelinjen, men i dag lot jeg meg rive med, og jeg var kanskje litt på grensen til tider. Men jeg tror det smittet over på spillerne, sier han smilende.

Fikk klem av gamletreneren

Etter kampen fikk han gratulasjoner fra trenerkolleger, publikum og spillere, men det som kanskje varmet aller mest var klemmen fra sin fjorgjenger, Anders Fältnäs.

— Jeg er veldig ydmyk overfor den oppgaven jeg står foran, og det er store sko å fylle. Jobben som Anders Fältnäs har gjort både som trener og ressurs i klubben står det enorm respekt av. Det er ikke vanskelig å se at Anders har utviklet en sterk vinnerkultur i gruppen.

Les mer om

  1. Håndball
  2. Fyllingen
  3. Haslum HK