Sport

Tinkoff-Saxo: Bjarne Riis er ikke suspendert

Komplett kaos rundt danskens fremtid.

Danske BT melder at Bjarne Riis (t.h) er suspendert - det tilbakeviser Tinkoff-Saxo. Til venstre i bildet er Oleg Tinkoff.

Tinkoff-Saxo bekrefter at sportsdirektør Bjarne Riis ikke har vært involvert i sykkellagets aktiviteter siden søndag.

Det var den danske avisen BT som mandag meldte at Riis hadde blitt suspendert av den russiske lageieren Oleg Tinkoff på grunn av svake resultater. Dette tilbakeviser Tinkoff-Saxo i en pressemelding.

– Som følge av rykter og spekulasjoner omtalt i danske og internasjonale medier, vil Tinkoff-Saxo opplyse om at Bjarne Riis ikke har vært aktivt involvert i lagets aktiviteter siden sist søndag. Han er ikke suspendert på grunn av manglende resultater eller av økonomiske årsaker.

Les også

Bjarne Riis suspendert av omstridt eier

Ingen beslutning er tatt

Videre står det at laget «har full tillit til sin tekniske og sportslige stab, rytterne og øvrige medarbeidere». Verken Oleg Tinkoff eller administrerende direktør Stefano Feltrin står oppført som avsender.

– Ingen endelig og formel beslutning er tatt i forhold til noen av medlemmene i staben. Hvis det blir tatt en, blir det gjort kjent. Inntil da gir laget ingen ytterligere kommentarer i saken, skriver Tinkoff-Saxo.

Ifølge Cyclingnews er det uenigheter med Tinkoff som har ført til usikkerheten rundt Riis' framtid i laget. Nettstedet skriver at det er dansken selv som ikke vil ta del i Tinkoff-Saxos aktiviteter så lenge han prøver å komme fram til en felles forståelse med eieren.

Spekulasjoner

Det var Riis som opprettet det danskbaserte sykkellaget, som i 2013 ble overtatt av Tinkoff. Spekulasjonene rundt danskens framtid blusset opp da han ikke var til stede under klassikeren Milano-Sanremo søndag.

Åtte av lagets ryttere, blant dem Alberto Contador, sykler i disse dager verdenstourrittet Volta a Catalunya.

(©NTB)

Les også

  1. Kreuziger irritert over ny utsettelse

  2. Kristoff: - Det er veldig fristende å bli i Katjusja

  3. Kreftene holdt ikke helt inn for Kristoff