Sport

Hafsås: - Så skuffet, så skuffet

WHISTLER (Aftenposten.no): Ronny Hafsås ødela OL-mulighetene i sin egentlige idrett før jul med alt for dårlig skyting. Han fikk sjansen i langrenn. Da ødela sykdommen.

  • Kurt B.M. Haugli

Da det før jul ble klart at Ronny Hafsås ikke ble tatt ut på skiskytterenes OL-lag, valgte han å satse på et OL-uttak i langrenn. Han hadde jo tross alt en seier i verdenscupåpning i OL-øvelsen 15 kilometer fri teknikk.

Hafsås var ikke lenge etter Petter Northug da NM ble arrangert i Stokke midt i januar. Han var ikke lenger etter Petter Northug i mandagens OL-øvelse heller. Forskjellen fra NM var likevel stor.

Den gang var de nummer 1 og nummer 2. I OL var de to nummer 41 og 42. ## Ble syk

— Jeg har vært plaget med luftveiene den siste uka. Dermed var det ikke mulig å yte sitt aller beste, sa en veldig skuffet Hafsås etter løpet i Whistler mandag kveld norsk tid.

Han hadde vurdert å stå over.

— Men det er jo tross alt et OL,

Landslaget herretrener Morten Aa Djupvik tok med Ronny Hafsås til OL for å gå 15 kilometeren og fordi han er aktuell til en av skøyteetappene på stafetten.

— Jeg er stygt redd for at jeg gikk meg ut av stafettdiskusjonen, sa Ronny Hafsås.

Den plassen kan nå gå til en annen skiskytter. Lars Berger er tatt ut til å gå både skiskyting og langrenn i dette OL. Slik de norske prestasjonene var på 15 kilometeren er det ikke mange kandidater til de to siste etappene.

Fin tur i skogen

Tord Asle Gjerdalen ble beste nordmann. Men det var en historisk dårlig beste-norske plassering. Aldri i OL-historien har et norsk herrelandslag prestert dårligere.

— Ja nettopp. Alt for dårlig. Dette var en fin tur i de canadiske skogene. Ikke noe mer. Jeg hadde ikke nok krefter til å få opp dampen skikkelig, sa Gjerdalen etter løpet.

Han håper fortsatt at han er kandidat til å få gå tremila med skibytte.

— Jeg får ta en hardøkt hver dag frem til neste distanse, sa Gjerdalen og innser at han rett og slett må øve mer.

Har mer å gi

Martin Johnsrud Sundby uttalte seg med mer selvtillit etter løpet.

— Dette var min svakeste distanse. Jeg kommer tilbake. Selv om jeg er sterkest i klassisk, så er det få som klarer å gå fra meg i et felt, sier han og tenker på tremila med skibytte.

Les mer om

  1. OL