Sport

Skogrand i kjempeslag etter EM-vrakingen

EM-vrakede Stine Skogrand (22) har brukt vinterpausen til å finne tilbake storformen. Mot Storhamar var hun kampens gigant.

TERTNES-STJERNE: Stine Skogrand er Tertnes' største profil.
  • Magnus Wikan

STORHAMAR — TERTNES 22-27

— Jeg har funnet tilbake til meg selv igjen. Jeg hadde en dårlig periode i høst, hvor jeg ikke scoret nok mål, men det har hjulpet å bruke litt ekstra tid med trening for å komme tilbake, sier Stine Skogrand.

Etter at håndballsesongen startet opp igjen i januar, har Tertnes-spilleren vært ustoppelig. Mot Larvik forrige uke imponerte hun mange, mens hun mot Storhamar onsdag var kampens definitive gigant. Med sine ti scoringer skal hun ha mye av æren for at Tertnes tok sin første seier i 2015, da de vant 27–22 i Prestrudhallen.

— Stine var helt suveren utpå der. Alt hun gjør ser så lett ut om dagen. Hun er i superform, og er svært viktig i angrepsspillet vårt, sier trener Tore Johannessen.

Ville ikke ha vinterfri

Både han og Skogrand selv er klar på at vinterpausen har gjort godt. Men om 22-åringen selv fikk bestemme, ville hun helst vært pausen foruten. Skogrand var nemlig høyaktuell for en plass på Norges EM-lag, men ble vraket i siste liten.

— Jeg var egentlig forberedt på det, så det gikk fint. Men det er klart jeg var litt skuffet, for jeg hadde jo lyst til å være med, sier Skogrand, som ikke tror vrakingen har gagnet Tertnes.

— Jeg tror ikke jeg hadde vært noe dårligere nå dersom jeg hadde spilt mesterskap før jul, men man kan jo aldri vite, sier hun.

Trener Johannessen tror imidlertid det kan ha hatt en positiv effekt – sett med Tertnes-øyne.

— Det kan nok være et poeng at hun har fått god tid til å forberede seg på seriekampene i vinter. En måned med trening er gunstig, og man blir ikke så mentalt sliten som man blir etter av et mesterskap. Stine har brukt pausen godt, sier Johannessen.

Vil tilbake

Han påpeker likevel at han helst skulle sett Skogrand spille med flagget på brystet.

— Vi ønsker jo selvsagt at spillerne våre skal få matching på høyest mulig nivå, sier han.

Helt siden vrakingen har Skogrand vært fast bestemt på å spille seg inn igjen på Europas beste håndballandslag. Derfor har hun lagt ned mye trening i juleferien.

— Jeg har lyst til å komme tilbake på laget igjen, og jeg jobber hardt for å få det til. I tillegg har Tore gjort mange gode valg i vinterpausen, så jeg og laget har fått trent godt, sier Skogrand.

Godt angrepsspill

Spesielt angrepsspillet har vært i fokus. Derfor var det ekstra gledelig for treneren å se laget sitt tidvis spille Storhamar ut av hallen.

— Vi traff utrolig bra med angrepsspillet i denne kampen. Vi er blitt mye tøffere på mål, vi satser mer og tør å gå i duellene. Både denne kampen og forrige kamp mot Larvik er et bevis på at angrepsspillet vårt har fått et løft, sier Johannessen.

Kampen mot Storhamar startet jevnt, men fra midten av første omgang og utover hadde Tertnes full kontroll. På det meste var bergensdamene ti mål bedre enn hjemmelaget, og etter litt spillerrotasjon mot slutten av kampen, viste resultattavlen 22–27. — Vi spilte fantastisk god håndball. Vi var på hogget gjennom hele kampen og jobbet utrolig bra som et lag. Dette var en skikkelig lagseier. Det er slike kamper det er gøyest å spille, sier Skogrand.

Tertnes ligger på 5.-plass i eliteserien etter at 12 kamper er spilt.

Les også

  1. Maktdemonstrasjon av Vipers mot Byåsen

Les mer om

  1. Håndball
  2. Storhamar Håndball
  3. Tertnes