Sport

Zuccarellos Wild avgjorde i forlengning

Mats Zuccarello og hans Minnesota Wild kunne juble for 3-2-seier over Winnipeg Jets i lørdagens NHL-kamp. Eric Staal ble matchvinner i forlengningen.

Mats Zuccarello og hans Minnesota Wild vant mot Winnipeg Jets. Foto: John Locher / AP

  • NTB

Minnesota Wild – Winnipeg Jets 3-2 e.f.

Vinnermålet ble satt inn etter keeperretur og mølje i målgården etter 1.52 minutts spill i sudden death, mens Wild spilte fire mot tre fordi Blake Wheeler satt utvist for slashing. Han slo regelrett kølla ut av hendene på Zuccarello etter 54 sekunders spill i forlengningen.

Før jubelen kunne starte for alvor så dommerne på video for å finne ut om keeper Connor Hellebuyck var hindret ulovlig. De fant at alt hadde gått riktig for seg.

– Det er alltid mye følelser når vi møter Winnipeg. Vi hadde mange avslutninger og mange overtallsspill uten å få betalt, men vi fortsatte å presse, for før eller senere ville de gjøre en feil. I den avgjørende situasjonen gikk to av våre spillere på nettet, og det gjorde forskjellen, sa Wild-trener Bruce Boudreau.

Zuccarello spilte 19.20 minutter, deriblant 2.57 i overtall og 1.19 i undertall. Han hadde seks skudd på mål, men tegnet seg ikke i målprotokollen. Han var ikke på isen ved noen av scoringene, verken for eller mot.

  • Fikk du med deg denne? Ruud med ny kjempekamp – herjet med toppspiller

Vakkert spill

Wild tok en tidlig ledelse med Marcus Folignos scoring etter 1.12 minutt etter en godt gjennomført kontring. Luke Kunin serverte Foligno åpent mål.

– Det var kanskje vårt beste forspill til en scoring denne sesongen, sa Boudreau.

Jets slo tilbake med tidlige scoringer i de to siste periodene, begge i overtallsspill. Dermed ledet gjestene 2-1.

I midtperioden tok det bare 39 sekunder før Mark Scheifele slo inn utligningsmålet. Tredje periode var 52 sekunder gammel da Wheeler sendte Jets i ledelse med et skudd i krysset etter et nytt vellykket power play.

Wild sto for utligningen fem og et halvt minutt før slutt, igjen på en kontring og med de samme to spillerne i hovedrollene. Foligno sentret elegant bak ryggen og lurte to motspillere. Kunin gjorde en piruett før han feide pucken i mål.

Direkte rivaler

Dermed gikk kampen til forlengning, og der scoret allstaruttatte Staal vinnermålet. Det var vel fortjent. Wild vant skuddstatistikken 44-21 etter 16-4 i 3. periode og 4-0 i forlengningen.

Etter to strake tap var det en kjærkommen seier for Wild, som i øyeblikket er tre poeng fra sluttspillplass. Jets er inne på den siste sluttspillplassen i Western Conference.

Søndag (natt til mandag norsk tid) møter Wild en annen direkte rival i jakten på sluttspillplass når Calgary Flames kommer på besøk.

(©NTB)

Les mer om

  1. Mats Zuccarello
  2. Ishockey
  3. Minnesota Wild
  4. NHL