Lund Svindal måtte avbryte treningen med vondt kne: - Hadde håpet det skulle gå bedre

Aksel Lund Svindal måtte ta en pause fra skitreningen på Folgefonna før helgen. Han tok ingen sjanser med sitt mye omtalte kne.

Aksel Lund Svindal må trene seg opp etter en kneskade.

– Kneet ble varmt og irritert, og da vet vi av erfaring når det gjelder Aksel sitt kne at han må ta en pause, sier landslagslege Marc Strauss til NRK.

Det var Strauss som opererte Svindals kne i januar. Landslagslegen sier at det er forventet at Svindal må ta litt pauser i starten, og han tror fortsatt nordmannen kan rekke sesongens første utforrenn i Lake Louise i slutten av november.

Kneet må derimot bli betydelig bedre framover slik at han kan trene for fullt neste måned – når alpinistene reiser på en fire uker lang samling til Chile.

– Status er vel at det går helt greit. Det er litt steg for steg, for det går ikke av seg selv. Jeg er på ingen måte klar for å kjøre verdenscup ennå, og jeg er heller ikke klar til å trene ordentlig med de andre heller. Forhåpentligvis kan jeg være med på trening under samlingen i Chile om noen uker, sier Svindal i et videointervju på Facebook-siden til alpinlandslaget.

34-åringen skulle helst sett at han hadde kommet lenger i comebackjakten.

– Jeg hadde håpet på at det kanskje hadde gått litt bedre, men det er ikke helt uventet at det har gått som det har gått. Jeg satser på bra stigning framover.

Aksel Lund Svindal i verdenscupen i desember.

– Det må fungere i september, hvis ikke blir alt litt på hæla, sier Svindal til statskanalen.

Samlingen i Sør-Amerika blir svært viktig med tanke på fortsettelsen av sesongen. I Chile får Svindal muligheten til å kjøre nærmest opp mot konkurransefart i utfor som er det mest belastende for kneet.

– Det blir en ordentlig test på hvordan kroppen og ting fungerer, så det blir avgjørende, sier landslagssjef Christian Mitter.

Alpinistene innleder som vanlig sesongen med storslalåm på isbreen i Sölden 29. oktober. Teknikerne fortsetter i finske Levi 11. november, mens fartskjørerne åpner for alvor i Lake Louise 25. november.

OL i Pyeongchang i februar er sesongen store høydepunkt.