Sport

Møter MMA-tittelforsvarer i Liverpool

– Denne kampen åpner dører, sier Alexander Jacobsen.

FØLGER STJERNEN: Alexander Jacobsen (29, til h.) får sjansen på samme tittel som MMA-stjernen Conor McGregor, men da må Chris Fishgold slås. Her på trening sammen med trener Niclas Johansson.
  • Joar Offerdal Vatlestad

28. oktober venter bergenserens hittil største utfordring i Mixed Martial Arts. Torsdag ble det klart at Jacobsen får møte tittelforsvareren i Cage Warriors, det høyeste nivået i Europa. Navnet hans er Chris Fishgold, og fighteren fra Liverpool har forsvart tittelen i lettvekt to ganger tidligere.

Kampen går på Fishgolds hjemmebane, Echo Arena i Liverpool, med kapasitet på 11.000.

– Det er dette jeg har jobbet for hver dag, og jeg er utrolig glad for muligheten, sier Jacobsen (29), som står med åtte strake seire etter tapet i proff-debuten.

Les også

Billettene til gigantkampen selges for svimlende summer: – Helt vanvittig

– Kort vei til UFC

Cage Warriors blir direktesendt i mange land, og VM-tittelkampen genrerer særlig interesse.

– At vi klarer dette i lille Norge, der MMA ikke en gang er lovlig, er helt enormt. Tittelkampen er en enorm prestasjon av Alex, og jeg er både stolt og glad på hans vegne, sier trener Niclas Johansson ved Bergen MMA, som har stor tro på bergenseren.

Bare kampen i seg selv kan gi sponsorinntekter. Jacobsen jobber som personlig trener ved siden av MMA-satsingen, men ønsker å gjøre lidenskapen til fulltidsjobb.

– Det er det vi håper på. I tillegg er det en bra vinnerbonus. Dette åpner også dører for sponsorer, sier Jacobsen.

Veien til UFC (Ultimate Fighting Champion), MMAs høyeste nivå, er også vesentlig kortere.

– Tar han tittelen er veien til UFC kort. Det har vært målet hele tiden, sier Johansson.

– Jeg skal inn i UFC etter dette. Jeg har fått mail fra UFC, så vi er inne på en god sti. Tar jeg tittelen, eller går en god kamp, så er vi inne, vil jeg si, sier 29-åringen, som også går under navnet «Bad Romance».

Samme som Conor McGregor

Tittelen er den samme som MMA-stjernen Conor McGregor hadde for noen år siden. I veien står en tøff «liverpudlian».

– Han er selvsagt en MMA-utøver på verdensnivå som kan leksen sin, men han er ikke umulig å ta. Vi skal ha den tittelen med oss hjem, sier Jacobsen.

Fishgold står med 16 seire og ett tap så langt.

– Dette blir et soleklart høydepunkt for Alex, og absolutt den største utfordringen så langt i MMA-oktagonet, sier Johansson.

Oppkjøringen til kampen blir bergenserens lengste i karrieren. To tøffe uker er unnagjort i Bergen, der også de siste ukene skal brukes. Før det skal Jacobsen tre uker til USA og American Top Team, et av de største MMA-lagene i verden.

– Vi har et stort apparat rundt Jacobsen med spesialiserte trenere. I denne oppkjøringen lar vi ikke noe være opp til tilfeldigheter, sier Johansson.

At kampen skal gå foran elleville hjemmesupportere tar Jacobsen med knusende ro.

– Jeg elsker å fighte på bortebane. Det blir nok den råeste opplevelsen jeg har vært med på, sier bergenseren, som nå har en jobb å gjøre frem til 28. oktober.

Les mer om

  1. MMA
  2. Bergen
  3. Conor McGregor