Misset cut'en

Henrik Bjørnstad kom seg ikke til helgespillet i Nationwide-turneringen i Louisiana. Han lå lenge rundt cut-grensen, men en dobbelbogey på siste hullet spolerte sjansene.

Henrik Bjørnstad åpnet med en bogey på andre runden av Chitimacha Louisiana Open. Denne rettet han opp med en fin birdie på det neste hullet. Så kom dagens første dobbelbogey. Også her fulgte han opp med en birdie. Etter runding, ni spilte hull, lå Bjørnstad en over par.

Han åpnet back-nine med en birdie og kom seg med det innenfor den forventede cut-grensen. Men en bogey på hull 12 gjorde at han igjen var utenfor.

Lå og vaket De påfølgende hullene spilte han på par og lå hele tiden og vekslet mellom å være innenfor og utenfor cut-grensen.

Han avgjorde det hele til sin disfavør på hull 18. Etter at utslaget havnet i fairway-bunkeren, maktet ikke Bjørnstad å hente inn noe. Det endte med en dobbelbogey på hull 18. Totalt spilte han på tre over par for dagen, fire over til sammen. Med det endte han på en skuffende 85. plass.

Første dag for Bjørnstad : Sviktet på greenen

Bjørnstads scorekortResultater / live scoringEtter et lengre opphold fra turneringsspill er Henrik Bjørnstad klar for å kjempe om verdifulle plasseringer på Nationwide Tour, i annendivisjon i USA.

— Mandag reiser jeg til Lafayette i Louisiana. Turneringen spilles torsdag-søndag. - Uken etter er det San Francisco. Da kommer også Frode Scheie, og det blir bra, sier Bjørnstad til golf.no

— Henrik trener bra og vi har god tro på at han kan spille seg inn blant de 25 på Nationwide som får rettigheter på neste års PGA-Tour, sa Scheie til golf.no da han oppsummerte -Lovende start . Før Scheie møter Bjørnstad i San Francisco, skal han være aktivit tilstede når Suzann "Tutta" Pettersen spiller turnering i Phoenix. Full fokus på Nationwide Bjørnstad kvalifiserte seg for noen uker siden, via mandagskvalet, til Honda Classic på PGA-Touren, men det var nok bare en gjesteopptreden, skal vi forstå ham rett. - Jeg har ingen planer om å spille flere kval-turneringer til PGA. Nå blir det full fokus på Nationwide, for å nå målet om topp 25-plassering sammenlagt.

- Godt å komme igang - Trener bra hver dag og gleder meg virkelig til å komme skikkelig igang med sesongen. Jeg skal spille det meste som er av turneringer på Nationwide, avslutter en spillesugen Bjørnstad. Les også: Dropper Gateway Tour