Sport

Norge kan miste stjernekeeper til EM

<p>Norges keeper Katrine Lunde Haraldsen reiste seg etter en tung innledning på OL. Nå er det uvisst om hun blir med til håndball-EM.</p>

SÃO PAULO, BRASIL 20111218. Håndball-VM i Brasil 2011: Keeper Katrine Lunde Haraldsen (t.h.) og Kristine Lunde-Borgersen og Norges spillere da de ble VM mestre da de vant mot Frankrike i finalen i São Bernardo do Campo i São Paulo under VM i Brasil søndag.Foto: Gorm Kallestad / Scanpix
  • Øyvind Lein

— Jeg vet ikke om Katrine blir med til EM. Hun er, sammen med Karoline Dyhre Breivang, den som har vært med lengst på landslaget av de som er her i dag. Det er naturlig at motivasjonen svinger. Katrine har stått det meste siden 2006, både på klubb og landslag. Det er naturlig at man kommer til et punkt der man må tenke seg om, sier landslagstrener Thorir Hergeirsson.

Lunde Haraldsen slet under store deler av OL, men leverte en god avslutning på turneringen der hun tok sitt andre OL-gull. Hun har ett VM-gull og kan i desember ta sitt femte strake EM-gull.

— Hun må kjenne på lysten og gleden. Hun har kontrakt med Györ og er profesjonell. Tiden må vise hva hun velger å gjøre. Rent fysisk og teknisk kan hun stå til hun er 40 pluss, sier Thorir Hergeirsson.

Avviste pause

Under OL i London uttalte Norges keepertrener, Mats Olsson, at Katrine Lunde Haraldsen kanskje burde vurdere å ta en pause fra landslaget.

Györ-stjernen svarte med følgende til Fædrelandsvennen:

- Nei, jeg har ingen planer om å gi meg på landslaget.

Lunde Haraldsen svarte ikke på våre henvendelser torsdag.

Droppet samling

Landslagsledelsen er i gang med evalueringen av OL. Spillerne skal foreta sin evaluering i første halvdel av september. Da vet Hergeirsson mer om status i spillergruppen frem mot EM. Mesterskapet blir arrangert i Serbia fra 4. - 16. desember i byene Beograd, Nis, Vrsac og Novi Sad. Norge er i gruppe med Serbia, Ukraina og Tsjekkia. Troppen på 16 spillere tas ut 6. november.

På grunn av et år med stor belastning på håndballjentene (OL og EM) har håndballforbundet kuttet en landslagssamling i september. Håndballjentene møtes i Danmark i starten av oktober med tre kamper, og deltar i Møbelringen Cup i Bergen 23.-25. november.

Les mer om

  1. Håndball