- Som å vinne den gule trøyen

Alberto Contador vant tirsdagens fjelltempoetappe i Giro d’Italia og økte ledelsen til nesten fem minutter. Han setter rittet like høyt som Tour de France.

Det var mange som vil følge Alberto Contador mot mål i dagens fjelltempo i Italia. FOTO: ALESSANDRO TROVATI/AP PHOTO

Det virker stadig klarere at den rosa ledertrøya vil bli i den omstridte spanske sykkelstjernens besittelse helt til mål i Milano søndag.

Saxo Bank-rytteren var sterkest på den 12,7 kilometer lange tempoetappen fra Belluno til Nevegal og seiret foran italienerne Vincenzo Nibali og Michele Scarponi, som også er hans fremste rivaler i sammendraget.

Han hadde allerede 4.20 minutters forsprang til toeren Scarponi. Tirsdag tok han 34 nye sekunder på Nibali og 38 på Scarponi, og ledelsen er nå så stor at det trolig må et uhell til om noen skal kunne frata Contador sammenlagtseieren.

Contador startet beskjedent på den 16. etappen, og etter fem kilometer var han bare på 13.-plass. Nibali ledet og hadde tatt 13 sekunder på mannen i rosa.

Les også:

Stor opplevelse

– Jeg ville virkelig vinne denne etappen, men de første kilometrene var vanskelige. Jeg slet med å finne rytmen, sa Contador.

Da det røynet på mot slutten av etappen, var det ingen som kunne holde tritt med spanjolen. Han var ikke blant dem som valgte tyngst utveksling, men beina gikk i stort tempo helt opp til mål.

– Det er stort å vinne etappen i den rosa trøyen. Det er som å vinne i Tour de France i gul trøye. Publikum støttet meg også, sa han.

– Contador viste igjen at han er den sterkeste. Jeg gjorde det bra i dag, men jeg kom til kort på de siste kilometrene der du virkelig måtte trå til, sa Scarponi.

Glad Riis

– Det var en god dag og en stor seier Alberto tok i dag, sa teamsjef Bjarne Riis til Saxo Banks nettsted etter etappen. Dansken hadde en annen versjon av Contadors løpsopplegg.

– Han gikk forsiktig ut og brukte ikke så mye krefter på den flate første delen av etappen. Vi visste at seieren måtte vinnes på de siste seks kilometerne, og der var han uovertruffen.

Contador tok sin annen etappeseier i årets ritt, og alt tyder på at han vil kopiere sammenlagtseieren fra 2008. Riis tar likevel intet på forskudd.

– Nå er det viktig å holde fokus og kontrollere rittet. Det er ikke slutt før søndag, men dette var et nytt viktig skritt på veien, sa han.